subir imagen

21 ene 2014

Dolç Mataró 2011, el millor vi dolç de l'any segons la guia ‘Vivir el Vino’

Josep Maria Pujol-Busquets, propietari d’Alta Alella, ha recollit el premi a la gala anual dels ‘11 Magnífics’

El vi Dolç Mataró 2011 del celler Alta Alella ha estat reconegut amb 96 punts com el millor vi dolç de l’any pels premis ‘11 Magnífics’ que anualment concedeix la guia ‘Vivir el Vino’. Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i director tècnic d’Alta Alella, va recollir aquest premi a la gala celebrada ahir a la nit al Teatre Cofidís de Madrid, una cita anual a la qual van assistir cellerers, polítics, lectors, sommeliers i premsa del sector.

Dolç Mataró és el vi emblema d’Alta Alella i està present a les cartes dels restaurants més reconeguts del món, com El Celler de Can Roca o Fat Duck de Londres.

És un vi ecològic negre dolç elaborat principalment amb raïm de la varietat autòctona Mataró (nom de la capital de la comarca on està ubicat el celler). El raïm es deixa sobremadurar al cep i la verema es duu a terme abans que el raïm comenci el procés de pansificació. La maceració té lloc en dipòsits d’acer inoxidable durant 6 mesos per obtenir una màxima extracció del color. Es realitzen remuntats diaris per millorar l’extracció. La pasta es premsa lleugerament. Posteriorment, el vi es cria en barriques de roure francès i s’embotella després d’un procés lleuger d’estabilització.

De color carmí, en nas destaquen notes de fruita confitada (prunes, figues seques i tomàquet cherry italià), pell de taronja i té verd japonès. En boca és untuós, molt saborós i amb un equilibri original tànnic, àcid i dolç. PVP.- 19.35€


Els ‘11 Magnífics’ premiats per la guia ‘Vivir el vino’ aquest any han estat:
-          Millor Vi Dolç – Dolç Mataró 2011. Celler Alta Alella. D.O. Alella
-          Millor Vi Revelació – Castillo de Belarfonso 2012. Bodegas Canopy. D.O. Méntrida
-          Millor Trajectòria – Manuel Fariña. D. O. Toro
-          Millor Celler de l’Any – Cía. De Vinos Rodríguez Sanzo. D.O. Ca. Rioja, D.O. Ribera del Duero, D.O. Rueda, D.O. Toro, D.O.Ca. Priorat, D.O. Bierzo i V.T. Castilla y León
-          Millor Negre – Amancio 2010. Bodegas Sierra Cantabria. D.O.Ca. Rioja
-          Millor Blanc Jove – Martivillí 2012. Bodegas Ángel Lorenzo Cachazo. D.O. Rueda
-          Millor Blanc amb Fusta – Sorte O Soro 2011. Bodegas Rafael Palacios. D.O. Valdeorras
-          Millor Rosat – Pago del Vicario Petit Verdot 2012. Bodegas Pago del Vicario (VT Castilla)
-          Millor Negre Jove-Roure – Marco Real Pequeñas Producciones Syrah 2011. Bodegas Marco Real. D.O. Navarra
-          Millor Cava – Torello 225 Brut Nature Gran Rva. Bodegas Torelló (D.O. Cava)
-          Millor Generós – Palo Cortado Barbadillo VORS. Bodegas Barbadillo (D.O. Jerez-Xérès-Sherry i Manzanilla Sanlúcar de Barrameda)


Alta Alella
Alta Alella és un projecte familiar nascut fa més de vint anys. Situat entre els municipis de Tiana i Alella, a la zona agrícola privilegiada del Parc Natural de la Serralada de Marina, la història del celler va començar quan l’enòleg emprenedor Josep Maria Pujol-Busquets Camps i la seva esposa, Cristina Guillén Soldevila, van adquirir la finca noucentista de Can Genís. A la vora del mar Mediterrani, que banya la costa a només 2 kilòmetres del vinyer, el matrimoni va retornar a la finca el seu encant original reformant la masia, recuperant les vinyes velles, algunes de més de 50 anys, i construint un celler modern i ecològic en el qual treballen per produir vins amb vocació de puresa i transparència, que són un viu reflex del terroir i de cada anyada.