Panettone |
El jove forner català Miquel
Saborit presenta un nou panettone Sabors elaborat amb oli d’oliva verge extra
Premium d’Oleum Flumen, un producte amb un ampli ventall de propostes
gastronòmiques que incideix en les harmonies salades i en desestacionalitzar el
seu consum.
Oleum Flumen i SABORS, la marca de panettones artesans de Miquel Saborit,
reinventen el tradicional dolç italià amb oli d’oliva VE d’olives de la varietat
arbequina. L’ús d’oli d’oliva VE i els ingredients de qualitat que utilitza SABORS
té com a resultat un panettone de sabor sorprenent que eixampla moltíssim les
possibilitats de combinar el producte.
El fa ideal per degustar pernil ibèric i
altres productes d’alta xarcuteria com, per exemple, la llonganissa extra de
Vic.
El fet de contenir oli d’oliva VE dóna al panettone un gust menys dolç i permet
més maridatges amb l’univers salat alhora que estimula la imaginació i la
creativitat del consumidor.
La nova proposta gastronòmica fomenta, a més a més, el consum de
panettone durant tot l’any i en diferents moments del dia, per esmorzar, com a
aperitiu, per berenar i fins i tot per un ressopó.
També pot ser consumit per persones intolerants a la lactosa ja que la seva
formulació no conté mantega de vaca.
Les propietats cardiosaludables i antioxidants de l’oli d’oliva verge extra, un
dels exponents de la dieta mediterrània, contribueixen a millorar el perfil
nutricional del panettone SABORS, convertint-lo en una interessant peça
gastronòmica.
Oleum Flumen. |
La selecció de l’oli d’oliva VE ha estat molt acurada. Miquel Saborit s’ha decantat per la referència Premium d’Oleum Flumen, que és suc d’arbequina de categoria superior. Un oli de finques i oliveres treballades per mans expertes de les quals se n’obtenen olives fresques i sanes, collides en el punt òptim de maduració.
És un oli d’oliva VE molt apropiat tant per a productes cuinats com en cru. Es produeix i s’envasa a la mateixa finca. Per a l’elaboració del panettone, s’empren únicament ingredients purs i naturals, fugint de tot tipus de conservants i aromes artificials. Amb 1 quilo de pes, el panettone es presenta envasat a l’interior d’una llauna decorada que vesteix de forma elegant el producte i el converteix en un regal de Nadal molt suggerent.
A més de l’oli d’oliva VE i d’una farina de blat d’alta qualitat, el panettone s’elabora amb una massa mare natural refrescada diàriament a l’obrador de SABORS. La massa mare, acompanyada de les tres fermentacions que requereix el procés, aporta un boquet únic i de gran persistència.
El panettone es pot conservar, tanmateix, en perfectes condicions durant més de dos mesos. La idea d’elaborar el panettone amb oli d’oliva VE va néixer al darrer Fòrum Gastronòmic de Girona. Experts gastrònoms que el van tastar van lloar l’excel·lent qualitat del producte destacant l’atractiu sabor i la seva esponjositat.
Oleum Flumen aposta una vegada més per la innovació gastronòmica, fugint dels clàssics i defensant noves i creatives propostes de consum d’oli d’oliva verga extra en productes finals de qualitat i singulars.
MÉS INFORMACIÓ
comunicacio@oleumflumen.com
Ruth Troyano