subir imagen

27 nov 2014

El Bar de Rupià: de la cuina tradicional al boom de les hamburgueses

Si hi ha algun tret que caracteritza l'Empordà, és el conjunt de pobles que es dispersen arreu de la seva esplanada. Entre ells hi ha Rupià, un petit indret de poc menys de 250 habitants que, entre segones residències i camps de conreu, alberga un bar restaurant que supera les expectatives del que podríem esperar trobar-nos en un poble tan petit.

Regentat per una parella jove de La Bisbal d'Empordà, el Bar de Rupià reuneix totes les característiques que s'esperen d'un bon bar de poble: tracte proper, bon ambient i excel·lent relació qualitat-preu. A més a més, la terrassa dóna a la plaça del poble, on a l'estiu es pot gaudir de concerts en directe o cinema a l'aire lliure.


Tot i tenir una carta que compta amb més d'una vintena de plats, les estrelles indiscutibles són les hamburgueses. Fetes a partir d'una barreja de carn picada de porc i de vedella, les hamburgueses del Bar de Rupià fan oblidar el menjar ràpid amb una combinació perfecta d'ingredients. Tenen, per exemple, la Verda, que du pebrot verd fregit, bacó, formatge i tomata. La més demandada és, però, la De collons. Com el mateix nom indica, és la reina de les hamburgueses del local: tomata, bacó, enciam, formatge, ceba i un ou fregit al capdamunt. Tots els plats van acompanyats d'una bona ració de patates fregides per complir amb la filosofia dels propietaris: “aquí no hem de competir ni tenir un rotllo distintiu; la gent ve a menjar”.



I si sou amants de la carn però voleu un sopar més lleuger, sempre hi ha l’opció dels rotllets com el de pollastre, pebrot fregit i ceba cruixent o, pels més vegetarians, el de verduretes amb formatge de cabra.


Canvi d'estacions

Amb la fi de l’estiu i l’entrada als mesos de fred, la carta del Bar de Rupià s'até a la baixada de les temperatures amb una proposta de plats més adients per a les nits d'hivern. Així, trobem en la galta de porc amb patates casolanes una elecció segura per als nostres àpats i, en l'amanida de xampinyons a la parmesana, un bon acompanyament per a les nostres vetllades. Tot, però, sense canviar l'essència de la cuina del bar, que segueix apostant fort per la tapa estrella: les braves. Tot fet al moment i, per suposat, tot cent per cent casolà.


------
Text i fotografies: Anna Elizalde