Natalia Cuadrado, Barcelona
Aquest migdia s'ha presentat al restaurant Doble de
Barcelona el “Vermut Rojo Fusión”, un vermut d'autor fruit de
l'aliança entre Vermuts Miró i el
xef Paco Pérez amb el qual han volgut
construir una creació conjunta donant forma a un vermut amb segell de qualitat
i amb tocs mediterranis.
“VERMUT ROJO FUSIÓN”
És una mescla de caràcters, de sabors i de sensacions
on s'ha volgut crear una experiència gastronòmica en la qual distingim la
personalitat de cadascun. Així, la tradició i l'autenticitat d'un es barreja
amb la llibertat, la sensibilitat i la transformació de l'altre. Elaborat a
doble maceració amb l'objectiu de mantenir la personalitat de la marca de
vermuts i la subtilesa del xef aportant aires mediterranis.
A l'etiqueta dissenyada s'ha volgut descriure el
mateix que transmet el sabor del propi vermut. El dibuix central de l'etiqueta
i com bé diu el nom representan aquesta simbiosi entre les dues
personalitats creadores d'aquest vermut.
PACO PÉREZ
És un reconegut xef català que compta amb 5 estrelles
Michelin. Dos al restaurant Miramar de Llançà i dues al restaurant Enoteca de
l'Hotel Arts de Barcelona, tots dos inspirats en el menjar i els productes
frescos de la Mediterrània que l'han fet mundialment famós en el món culinari.
La cinquena estrella la gaudeix el restaurant 5, l'aposta de Paco Pérez a
l'Hotel Das Stue de Berlín.
La presentació s'ha dut a terme al restaurant Doble de
Barcelona on Paco Pérez participa en la seva oferta culinària. S'ha
comptat amb la presència de Carles Prats com a representant de Vermuts Miró i
amb la del mateix xef Paco Pérez, els quals han explicat les interioritats
d'aquesta nova creació i on s'ha culminat amb un tast obert als assistents.
Nota de tast:
El Miró & Paco Pérez Rojo Fusión ens
porta molts records d’olives arbequines i de plantes mediterrànies que marquen
des d’un bon principi aquest vermut. Al paladar és sedós, melós i amb bon cos.
L’acompanyen al seu pas per boca uns subtils tocs de regalèssia, de pell de
taronja i un eco d’anís estrellat, que juguen mel dicament amb la gran amplitud
de sabors. Té un accent ben mediterrani, d’aquella salinitat i de les plantes
aromàtiques típiques, les farigoles, el romaní, el llorer..., plantes
protagonistes que també s’utilitzen per curar les olives. I és que podem ben
dir que les olives han madurat aquest vermut amb el seu toc de
gràcia!