L’hamburguesa de vedella eco, carbonara
d’ibèric i tòfona, formatge i germinats de El Filete Ruso, el
rovell d’ou cruixent amb gelatina de bolets del Disfrutar i
l’arròs amb secret ibèric i llagostí de Ca la Nuri han estat
els plats més consumits a la segona edició de Tast a La Rambla, la
segona setmana de gastronomia de Barcelona, que s’ha celebrat a la Rambla de
Santa Mònica de l’11 al 14 de juny.
La quarta tapa el rànquing és el ravioli
cremós de ceps amb salsa de foie i virutes de pernil ibèric del restaurant Loidi,
seguida de la botifarra Duroc amb cansalada, bolets i ceba cruixent del Butikfarra i
de l’arròs negre de calamars amb allioli del Petit Comitè. Les
creacions de Triticum, Hard Rock Café, El
Informal i Paella Bar Boqueria completen el llistat
de les 10 tapes més venudes. Entre les pastisseries que han participat a
l’esdeveniment, la de més èxit ha estat, un any més, Bubó, amb la
seva Pinya colada!
Rànquing de les 13 tapes més consumides:
1. El Filete Ruso: hamburguesa de vedella
eco, carbonara d’ibèric i tòfona, formatge i germinats.
2. Disfrutar: rovell d’ou cruixent amb
gelatina de bolets.
3. Ca la Nuri: arròs amb secret ibèric i
llagostí.
4. Loidi: ravioli cremós de ceps amb salsa
de foie i virutes de pernil ibèric.
5. Butikfarra: botifarra Duroc amb
cansalada, bolets i ceba cruixent.
6. Petit Comitè: arròs negre de calamars
amb allioli.
7. El panarra Triticum de Xevi Ramon amb
diferents propostes com l’entrepà tradicional de botifarra del Perol acabat al
gust.
8. Hard Rock Cafe Barcelona i les seves
hamburgueses maridades amb cervesa.
9. El Informal: coca de tàrtar de vedella
amb tòfona d’estiu i parmesà.
10. Paella
Bar Boqueria: mollete de calamars.
11. Pork...
boig per tu: “entremollet” Pork Cal Rovira al forn de llenya amb la nostra
salsa barbacoa.
12. Via
Veneto: “taco” de melós de vedella de Girona amb mini amanida de temporada.
13. Gaig:
calamarsons de xarxa amb ceba i cigrons.
Tast a La Rambla ha finalitzat aquest diumenge la
seva segona edició amb un gran èxit de públic, en especial de barcelonins, que s’han
apropat a la part final de la Rambla per a gaudir de l’oferta de 47 bars,
restaurants i pastisseries de la ciutat. Durant els 4 dies que ha durat la
mostra, s’han consumit més de 96.000 degustacions i s’ha superat la xifra de
les 550.000 persones que han visitat la fira. El públic ha estat
majoritàriament local, amb un 65% de barcelonins, segons les enquestes
realitzades per l’organització a les taquilles.