subir imagen

13 feb 2015

El Bacallà, protagonista de la gastronomia de Barcelona

El Gremi de Bacallaners de Catalunya i Inedit Damm presenten la 3a Ruta del Bacallà.

40 restaurants i 12 bacallaneries barcelonines oferiran menús gastronòmics, platets de bacallà, tastets i tallers de cuina del bacallà des del 12 de febrer al 8 de març.
 
Tradició vs Avantguarda. Sota aquest lema, arrenca a Barcelona el 12 de febrer la 3a Ruta del Bacallà, esdeveniment gastronòmic que proposa un recorregut per 40 restaurants i una dotzena de bacallaneries barcelonines.
El Gremi de Bacallaners de Catalunya i Inedit Damm, organitzadors de la ruta, han presentat aquest matí a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona les novetats d’aquesta nova edició de la festa del bacallà, i ho han fet amb l’ajuda de dos dels cuiners participants, Víctor Quintillà (Lluerna), i Lluís Tomas (Bitxarracu), que han ofert un showcooking per mostrar com i perquè el bacallà és un dels ingredients predilectes de la nostra cuina, tant de la tradicional, com la d’avantguarda. A més, han demostrat que el bacallà marida a la perfecció amb el cupatge especial de la cervesa Inedit Damm.

Entre les grans novetats d’aquesta 3a edició de la Ruta del Bacallà destaca la oferta per part de 15 restaurants dels Platells de Bacallà -més gran que una tapa-, harmonitzats amb la nova Inedit Damm de 33 cl. D’aquesta manera, la Ruta del Bacallà s’apropa a nous públics i a noves maneres de consum, ja que amb els platells es pot gaudir d’exquisits plats de bacallà a qualsevol hora del dia.

L’acte de presentació, a càrrec de la periodista Carme Gasull, ha comptat amb la presència de Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, qui ha elogiat la tasca que les bacallaneries han fet al llarg de la història i avui dia: “Vull felicitar al Gremi de Bacallaners per fer possible aquesta Ruta, que és pura dieta mediterrània”.
Així mateix, Josep Vidal i Emilio Perelló, del Gremi de Bacallaners de Catalunya, han explicat tant les novetat d’enguany com les característiques de l’autèntic bacallà. “Un autèntic bacallà sempre ha d’estar curat i remullat tradicionament, i per reconèixer-lo, millor tenir una peça sencera”, ha explicat Perelló.
Per la seva banda, Frederic Segarra, cap de Comunicació de Damm, ha afegit que “aquesta Ruta gastronòmica mostra el compromís de Damm amb l’hostaleria de Barcelona”.

Inedit Damm

Inedit Damm va néixer l’any 2008, com a resultat de la col·laboració entre Ferran Adrià, l’equip de sommeliers de elBulli i els mestres cervesers de Damm. És la primera cervesa pensada pel món gastronòmic i es pot gaudir amb qualsevol plat, per sofisticat que sigui.

Inedit Damm és un coupage únic, mescla de maltes d’ordi i blat, aromatitzat amb espècies (coriandre, pell de taronja i regalèssia), llevat i aigua.
A més, és una cervesa d’alta intensitat i complexitat aromàtica, amb un aspecte
lleugerament tèrbol. Molt afruitada i floral al nas, amb sensació de llevat fresc i
reminiscències d’espècies dolces. De textura cremosa i fresca, volum suau i
carbònic delicat.
 
Per a més informació: premsa@bacallaners.cat