subir imagen

15 dic 2014

Miramar de Paco Pérez, millor restaurant de 2014

El xef Paco Pérez.
Miramar de Llançà (Girona), amb dues estrelles Michelin, és el millor restaurant de 2014 segons l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. Així ho han acordat la junta i els acadèmics d’aquesta institució, que han valorat “el seu ampli recorregut”, “els 75 anys d’esforç i dedicació a la cuina” i els reconeixements obtinguts ja pel xef Paco Pérez, que suma dues estrelles a Miramar, dues a l’Enoteca de l’hotel Arts i una al restaurant 5-Cinco de Berlín. També han assenyalat que “si Miramar fos 50km més al Nord, ja tindria la tercera estrella”. Amb el guardó, que s’entregarà el maig de 2015, l’Acadèmia reconeix la feina del xef Paco Pérez, un dels grans noms de la cuina d’avantguarda nacional i internacional. 

Després de conéixer la notícia, el xef ha assegurat que “és el millor regal d’aniversari per als 75 anys de Miramar, un reconeixement a la tasca de tots els que hem compartit aquest camí i molt especialment per a la Montse Serra, que sempre ha estat al meu costat”. Paco Pérez també ha tingut paraules d’agraïment per a l’Acadèmia, “que ha valorat la nostra trajectòria i l’esforç que fem tots per mantenir aquest alt nivell dia a dia”.

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia també ha reconegut Antonio Simoes, de La Taverna del Clínic, com a millor cuiner jove 2014 i, a títol pòstum, ha atorgat el premi especial al desaparegut Jean Luc Figueras.

MIRAMAR, 75 ANYS DE BONA CUINA
La seva cuina d’avantguarda ha convertit l'hotel Miramar de Llançà (Girona) en un lloc de peregrinació per a gourmets contemporanis de tot el planeta. En el que va ser sempre un negoci familiar, Paco Pérez atresora ja dues estrelles Michelin, apostant per una cuina d'arrels i proximitat on la creativitat inunda tots els plats.

Pérez, un dels xefs més premiats del panorama nacional i internacional, és ja un dels màxims exponents de la cuina d’avantguarda. Nascut a Huelva, la seva família es va traslladar a Llançà quan tenia 6 mesos i, als 12 anys, ja va arrencar la seva passió culinària. Es va formar a França amb Michel Guèrard i de tornada a Catalunya es va identificar amb la creativitat de Ferran Adrià a El Bulli, on va fer diversos stages. Més tard, es casaria amb Montse Serra, i amb ella afrontaria l’evolució de l’hostal Miramar, convertint el restaurant tradicional que era en un restaurant gastronòmic d’avantguarda. Amb 75 anys d’història, aquest 2014 s’ha convertit en el millor restaurant de l’any.