subir imagen

27 nov 2014

Neix El Microscopi 2013, el vi que vol curar

Després de superar un càncer de mama, l’enòloga i propietària de Sot Lefriec va decidir elaborar aquest vi per recaptar fons per a l’adquisició d’un microscopi per a l’Institut Oncològic de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón

Ser solidari no significa donar si et sobra, sinó compartir el que tens. Amb aquesta filosofa i molt agraïment, neix El Microscopi 2013, un vi solidari els beneficis del qual aniran destinats al 100% a l’adquisició d’un microscopi per a l’Institut Oncològic de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón de Barcelona.

La iniciativa va néixer quan Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Sot Lefriec, finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia per lluitar contra el càncer de mama que li havia estat diagnosticat al juliol de 2012. En agraïment a l’equip mèdic del Programa de Càncer de Mama de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón i l’Institut Oncològic Baselga, liderats pel Dr. Javier Cortés, i conscient de la urgència del centre per adquirir un microscopi pel progrés en la investigació i el tractament de la malaltia, va decidir fer el que millor sap fer: elaborar vi.

Així va néixer El Microscopi 2013, un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible que, amb la honestedat, naturalitat i transparència que el caracteritzen, pretén alegrar llars, cartes de vi i col·laborar amb la cura d’una malaltia que, de forma directa o indirecta, afecta a tots.

Empreses i professionals han col·laborat de forma desinteressada en el projecte, com Monvínic, Vila Viniteca, la il·lustradora Antònia Bonell, l’estudi de disseny Pagà Disseny, els doctors Isidre Boguñá, Javier Cortés, Dalila Duarte, José Luis Lirio, Isabel Ruiz, José Pérez, Lluïsa Santacana i l’agència de comunicació MAHALA/Wine&.

El Microscopi 2013 és un vi elaborat amb les varietats merlot, carinyena i cabernet sauvignon. No està filtrat, s’utilitzen els llevats propis i bacteris autòctons del raïm per a la fermentació i els tràfecs i l'embotellament es realitzen seguint el cicle de la lluna. PVP. 8€

Irene Alemany va estudiar Enologia i Viticultura a Borgonya, on va treballar durant 5 anys i va conèixer el seu espòs, Laurent Corrio. Junts van treballar a Sonoma County, Califòrnia, per tornar després a Europa amb la intenció de tornar a França. Van anar abans al Penedès a visitar a la família i, després d’elaborar el seu primer vi negre en solitari, Sot Lefriec 1999, es van quedar. Elaborat en un garatge adaptat, amb bon raïm, cap i cor, poc després van néixer els vins Pas Curtei, un negre madur amb criança; Principia Mathematica, blanc sec i lleuger; Cargol Treu Vi, un vi de xarel·lo fresc, profund i amb gran presència de fruita blanca; Núvols, un xarel·lo amb una altra varietat, que cada any varia; i Despullat, un vi sense criança ni sulfits.


#elmicroscopi2013