subir imagen

2 sept 2014

El Washington Post qualifica el cava Bohigas Brut d'Excel·lent

El diari local de referència als Estats Units, el Washington Post, ha qualificat d’ “excel·lent” el cava BOHIGAS BRUT en un reportatge publicat el passat dimecres a la seva versió en paper.

Amb el títol “When sommeliers get together in Texas, of course it’s big” (Quan els sommeliers s’apleguen a Texas, és clar que és gran), el reportatge –escrit pel seu crític de vins, David McIntyre- tracta sobre la figura dels sommeliers als Estats Units arran d’un congrés vitivinícola anomenat TexSom, organitzat a l’estat de Texas.

A l’apartat de “recomanacions”, el reportatge fa una petita descripció d’un total de quatre vins que l’autor ha seleccionat “fora del circuit de vins més habitual” (el català Bohigas, i altres tres de Texas, Califòrnia i Sicília). A més de qualificar el cava Bohigas Brut Reserva d’ “excel·lent”, diu que és un “valor segur” i en destaca el seu sabor “afruitat” i “refrescant”.

The New York Times
Aquesta distinció arriba quan fa tot just tres mesos que el The New York Times va seleccionar el cava BOHIGAS BRUT NATURE com un dels 20 millors vins i caves del món per a la temporada d’estiu (“Summer’s Winners: 20 Wines por $20”, 21/05/2014).

Actualment, Bohigas és present a un total de 17 països de tot el món i el negoci a l’estranger suposa el 89% del total de les vendes. Per al mercat exterior, Bohigas forma part de Terra Nostra de Vinos, un consorci format per cinc cellers de diferents denominacions d’origen.

El mercat estranger que més ha crescut el darrer any és precisament el dels Estats Units, que actualment suposa el 7% de la facturació total, a la vegada que es preveu un nou increment de cara el 2014.

(*) Podeu consultar la notícia publicada a l’edició en paper del diari del 27 d’agost al link següent fent cerca de “bohigas” durant la “darrera setmana” o bé al document adjunt: http://thewashingtonpost.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx

Caves Bohigas
Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat en un enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió.

Caves Bohigas produeix anualment al voltant de 650.000 ampolles, entre 560.000 de cava i 90.000 de vi. D’aquestes, gairebé el 90% es distribueix al mercat exterior.

A més de produir vins i caves d’alta qualitat, Bohigas també ofereix al públic una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.