El diari local de referència als Estats Units, el
Washington Post, ha qualificat d’ “excel·lent” el cava BOHIGAS BRUT en un
reportatge publicat el passat dimecres a la seva versió en paper.
Amb el
títol “When sommeliers get together in Texas, of course it’s big” (Quan els
sommeliers s’apleguen a Texas, és clar que és gran), el reportatge –escrit pel
seu crític de vins, David McIntyre- tracta sobre la figura dels sommeliers als
Estats Units arran d’un congrés vitivinícola anomenat TexSom, organitzat a
l’estat de Texas.
A l’apartat
de “recomanacions”, el reportatge fa una petita descripció d’un total de quatre
vins que l’autor ha seleccionat “fora del circuit de vins més habitual” (el
català Bohigas, i altres tres de Texas, Califòrnia i Sicília). A més de
qualificar el cava Bohigas Brut Reserva d’ “excel·lent”, diu que és un “valor
segur” i en destaca el seu sabor “afruitat” i “refrescant”.
The New
York Times
Aquesta
distinció arriba quan fa tot just tres mesos que el The New York Times va
seleccionar el cava BOHIGAS BRUT NATURE com un dels 20 millors vins i caves del
món per a la temporada d’estiu (“Summer’s Winners: 20 Wines por $20”,
21/05/2014).
Actualment,
Bohigas és present a un total de 17 països de tot el món i el negoci a
l’estranger suposa el 89% del total de les vendes. Per al mercat exterior,
Bohigas forma part de Terra Nostra de Vinos, un consorci format per
cinc cellers de diferents denominacions d’origen.
El mercat
estranger que més ha crescut el darrer any és precisament el dels Estats Units,
que actualment suposa el 7% de la facturació total, a la vegada que es preveu
un nou increment de cara el 2014.
(*) Podeu
consultar la notícia publicada a l’edició en paper del diari del 27 d’agost al
link següent fent cerca de “bohigas” durant la “darrera setmana” o bé al
document adjunt: http://thewashingtonpost. newspaperdirect.com/epaper/ viewer.aspx
Caves
Bohigas
Caves
Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat en un enclavament
privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes
de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió.
Caves
Bohigas produeix anualment al voltant de 650.000 ampolles, entre 560.000 de
cava i 90.000 de vi. D’aquestes, gairebé el 90% es distribueix al mercat
exterior.
A
més de produir vins i caves d’alta qualitat, Bohigas també ofereix al públic
una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.