subir imagen

18 dic 2015

El Microscopi 2014: el vi solidari

Irene Alemany, enòloga i propietària de Sot Lefriec, elabora aquest vi per segon any consecutiu per recaptar fons per adquirir càmeres fotogràfiques pels microscopis de l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d'Hebrón. 

Perseverar és de valents. Sota aquest lema acaba de sortir al mercat la segona anyada d’El Microscopi, la 2014, un vi solidari els beneficis del qual aniran destinats a l’adquisició de càmeres fotogràfiques pels microscopis de l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón, eines indispensables per realitzar un seguiment exhaustiu de la investigació. 

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2014 quan Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Sot Lefriec, finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia per lluitar contra el càncer de mama que li havia estat diagnosticat al juliol de 2012. 
Dr. Cortés, responsable del programa d’Investigació del Càncer de Mama a l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón; Dr. Nuciforo, responsable del laboratori d’Oncología Molecular; i Irene Alemany al costat del microscopi adquirit amb les vendes de la primera anyada del vi.

En agraïment a l’equip mèdic del Programa de Càncer de Mama de l’Hospital Univesitari Vall d'Hebrón i l’Institut Oncològic Baselga, liderats pel Dr. Javier Cortés, i conscient de la urgència del centre per adquirir un microscopi pel progres en la investigació i el tractament de la malaltia, va decidir fer el que millor sap: elaborar vi. 

Així va néixer la primera anyada d’El Microscopi, obrint camí a totes les que li seguiran en la lluita contra la malaltia. Un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible que, amb la honestedat, naturalitat i transparència que el caracteritzen, pretén alegrar llars, cartes de vi i col·laborar amb la cura d’una malaltia que, de forma directa o indirecta, afecta a tots. 

Empreses i professionals han col·laborat de forma desinteressada en el projecte, com Vila Viniteca, la il·lustradora Antònia Bonell, l’estudi de disseny Pagà Disseny, els doctors Isidre Boguñá, Javier Cortés, Dalila Duarte, José Luis Lirio, Isabel Ruiz, José Pérez, Lluïsa Santacana, Gráficas Varias, Francisco Sagrera i l’agència de comunicació MAHALA/Wine&.

Com s'elabora el vi ?
El Microscopi 2014 és un vi elaborat amb les varietats merlot, carinyena i cabernet sauvignon. No està filtrat, s’utilitzen els llevats propis i bacteris autòctons del raïm per a la fermentació i els tràfecs i l'embotellament es realitzen seguint el cicle de la lluna.