Canyons de confeti, gogós i fins i tot
una orquestra. Aquestes són algunes de les sorpreses que van rebre a
les desenes de curiosos que s'acumulaven a les portes de l'Ocaña (Plaça Reial, 13-15) amb motiu de la reobertura de l'Ocaña
Restaurant amb un nou xef, Martin Schanninger.
La immensitat del local s'estén al
llarg de tres pisos i més de 1.200 m2 d'una estètica que imita el
look de les obres teatrals i que incorpora les tècniques artesanals
del paper portades a les façanes, obra de l'artista mexicà Humberto
Spíndola. Entre aquestes parets, els assistents van poder gaudir d'un
ambient distès i agradable i d'una llarga selecció de safates amb
un gran assortiment de piscolabis i begudes.
L'Ocaña compta amb un cafè, un bar,
un restaurant, una terrassa i una cocteleria Aportheke, cinc espais
de gran personalitat que evoquen la màgia que sempre ha tingut la
Plaça Reial, punt de trobada de bohemis.
Durant la vetllada també es va
recordar a l'artista que dóna nom al local, José Pérez Ocaña, un
icona de l'art transgressor protagonista de nombrosos moviments
contraculturals de la Barcelona dels anys 70 i 80.