subir imagen

15 oct 2014

Mercat de Mercats reuneix les millors cuines del país al centre de Barcelona

Joan Roca, xef estrella de la cinquena edició de la fira gastronòmica, que se celebra del 17 al 19 d’octubre
Joan Roca, Carles Gaig, una vintena de cuiners de restaurants de tot el país i 5 paradistes de mercats de Barcelona.//JOAN MASSATS 

La Va edició de la fira Mercat de Mercats portarà els millors productes i els millors cuiners del país a Barcelona aquest cap de setmana. La gran protagonista serà la cuina amb productes de territori i hi participaran xefs com Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan i destacats restaurants de tot Catalunya. 

Durant tres dies, l’Avinguda de la Catedral es convertirà en un autèntic mercat, amb una quarantena de parades i una aula on grans xefs cuinaran productes de la terra. S’hi podrà aprendre, comprar i també degustar: 14 bars i restaurants que fan cuina de mercat oferiran les seves millors tapes i s’hi instal·larà un gran celler on tastar vins i caves de tot el país. 


NOVETATS DE MERCAT DE MERCATS 2014
La Va edició de Mercat de Mercats està dedicada a la cuina dels territoris. Reivindicarà els millors productes catalans però també farà un tast de la gastronomia de Mèxic, Marroc, Perú i l’Orient Mitjà, entre altres. 

Una quarantena de parades i més de 30 productors de productes artesans de proximitat s’instal·laran a l’Avinguda de la Catedral, reproduint un autèntic mercat al carrer. 

Prop de 40 xefs de tot Catalunya, amb 17 estrelles Michelin, protagonitzaran showcookings gratuïts amb productes de territori. Entre ells, Joan Roca, Quique Dacosta, Carles Gaig i Carles Abellan. 

Catorze dels millors bars i restaurants de Barcelona que fan cuina de mercat oferiran platets i entrepans. Hi seran Gaig, Cuines de Santa Caterina, L’Eggs, La Taverna del Suculent, Fonda España, Tanta, Filete Ruso, Freixa Tradició, Nectari, Casa Guinart, Suquet de l’Almirall, Ca La Nuri, La Torna i Caneló Express. 

En aquesta edició, 8 dels millors forners de Barcelona se sumen a Mercat de Mercats i els visitants podran aprendre a fer pa de cervesa

El Celler del Sumiller acollirà una quinzena de ponències sobre vins, caves i còctels i concerts per maridar vi i música. 

La fira inclou un taller infantil per ensenyar als més petits la importància de menjar fruita i verdura. 

Mercat de Mercats, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal de Mercats), és una festa gastronòmica que reivindica la cuina dels territoris i la qualitat de l’oferta dels mercats municipals de la ciutat. L’any passat va atraure més de 260.000 visitants.