subir imagen

12 jun 2014

BierCaB, la cerveseria de Barcelona se situa número 1 al món

Des d’avui, la cerveseria de Barcelona, BierCaB, és la primera cerveseria de l’Estat espanyol que encapçala el prestigiós llistat de internacional que elabora Ratebeer.

Un dels socis de BierCaB, Sven Bosch, ja havia aconseguit posicionar la seva cerveseria de Mataró, The Drunk Monk, entre els 10 primers. Però és el primer cop que veu com un dels seus locals passa a regnar al llistat de Ratebeer.

Ratebeer és una comunitat virtual de fans de la cervesa que estan repartits per tot el món. Ratebeer neix inicialment per intercanviar informació sobre la cervesa i va néixer l’any 2000. En aquests moments és la font d’informació més visitada i prestigiosa de tot el planeta. En aquest fòrum són analitzades més de 100000 cerveses de quasi 10.000 fabricants. Les puntuacions que reben sobre locals on es ven cervesa arriben de tot el món i els usuaris més actius a l’hora de puntuar són els nord americans. Per això crida encara més l’atenció la gesta de BierCaB.

BierCaB va obrir les seves portes oficialment a Barcelona el mes d’octubre gràcies a la unió d’una fàbrica de cervesa de Pamplona, Naparbier; un dels millors “caçador de cerveses” que hi ha a Europa, Gabriel Bocanegra “Zombier” i els sommeliers Sven Bosch (d’origen Belga i creador de The Drunk Monk a Mataró) i Manolo Baltasar de l’Hospitalet (“Freiburg”). Tots ells havien “triomfat” individualment en el món cerveser en el seus respectius àmbits. Es van unir per oferir un nou concepte de cerveseria des de Barcelona. Per primer cop a l’Estat espanyol els amants de la cervesa tenen a la seva disposició 30 tiradors de cervesa jove arribada de tots els racons del globus: d’Holanda, Estats Units, Pamplona... i Catalunya. Tot plegat combinat amb una cuina feta amb i per a ser acompanyada per cervesa. Perquè la cervesa fa dècades que acompanya els plats més selectes de la mateixa manera que ho fa el vi al nostre país. 


BierCaB compta amb més de 200 referències de cervesa artesana internacional; la millor col·lecció de làmbics del país (cerveses de fermentació espontània); una extensa carta de cerveses envellides i el major nombre de tiradors de cervesa artesana de l’Estat. D’aquí poc temps, a més, BierCaB té previst multiplicar la seva superfície per 3 i ampliar el número de tiradors per passar a ser líder a Europa.