subir imagen

30 may 2014

Carles Abellan reinaugura la Guingueta de la Barceloneta, més elegant i amb els millors productes

La Guingueta de la Barceloneta de Carles Abellan reobre aquest estiu totalment remodelada, amb un disseny més cuidat i elegant, més sobri i acollidor i amb materials de més qualitat. La presentació en societat de la nova guingueta es va celebrar el dilluns i va reunir un centenar d'amics i companys de professió del xef català com Ramon Freixa, Fina Puigdevall, Max Colombo o Cristian Escribà. L'acte també va comptar amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i altres representants polítics, com Caty Carreras i Rocío Sampere, i va ser amenitzat pel grup Sabor de Gràcia. Rosa Esteva (Grup Tragaluz), Alfonso García (Casa Alfonso), Josep Solà (Bodega Sepúlveda), o el productor musical Jaime Stinus tampoc no es van perdre la festa de reinauguració.

La remodelació de la Guingueta pretén reflectir visualment el seu valor afegit: un xiringuito de platja inusual, amb plats senzills però d'altíssima qualitat i un servei òptim. La carta de la Guingueta la formen una àmplia selecció de tapes, amanides, entrepans, còctels i sucs health i està basada en productes de primeríssima qualitat i de proximitat. A més, inclou els famosos gelats artesans del Rocambolesc de Jordi Roca, el millor xef de pastisseria del món.

Un xiringuito amb estrella

La Guingueta de la Barceloneta, l'únic xiringuito dirigit per un xef amb estrella Michelin, busca l'excel·lència en la senzillesa. Per això, la seva carta ofereix plats bàsics on el valor afegit està en la qualitat del producte, sempre primant el de proximitat, i si pot ser de kilòmetre 0. Per començar, hi trobem una àmplia selecció de tapes: des de pernil ibèric a musclos de roca amb cítrics i alfàbrega, pop, tapa de paella, ous estrellats amb pernil o formatge Payoyo de Càdis. Els amants del vermouth també hi podran degustar exquisits seitons, olives, anxoves, sardines, escopinyes gallegues al natural, etc.

Per als qui volen un àpat més complert, la carta inclou amanides com la d'espinacs amb fruits secs, feta i orenga; la de tomàquet de pagès, ceba tendra i tonyina José Peñas o la de rúcula, tomàquet, parmesà i vinagreta Aceto. De segon, podran triar entre les hamburgueses de boví, vedella o pollastre de primeríssima qualitat, o el bikini Comerç 24, amb pernil ibèric, mozzarela i tòfona, entre altres.

Per a les postres, la Guingueta ofereix un autèntic privilegi: gaudir dels gelats artesans creats pel millor xef pastisser del món, Jordi Roca, sota el nom de Rocambolesc. Una altra opció és acabar amb algun dels sucs de fruita natural i wheat grass (germinat de blat super nutritiu) fets al moment i amb efectes health: anti-oxidants, anti-ressaca, depuratius, afrodisíacs, per mantenir el moreno, etc.

Pel que fa a les begudes, l'oferta també és àmplia i de qualitat: deliciosos còctels, alguns de creació pròpia, vins, caves, i cervesa servida en porró per reivindicar l'autòcton. I tot, davant del mar a la platja de la Barceloneta, un dels espais més emblemàtics i concorreguts de Barcelona.

Nou disseny i nou ambient


El nou disseny de la Guingueta ha aconseguit crear un espai més elegant, càlid i fresc, amb mobiliari més còmode i materials de major qualitat. L'objectiu era aconseguir un ambient càlid i acollidor sense allunyar-se de la informalitat d' un xiringuito de platja. La interiorista Sandra Tarruella ha estat l'encarregada de donar un nou look a la Guingueta, que estrena una imatge més sòbria, nou mobiliari, llums de vímet, paravents de fusta per protegir del vent, etc. Tarruella ha jugat amb els colors vermell, taronja, negre i verd, que conjuntats amb la fusta natural de les taules, creen un ambient acollidor i relaxat. Al concepte de xiringuito, ha afegit taules comunitàries, bancs amb coixins com a zona lounge i el corner de còctels i gelats, on la fruita i els germinats a la vista transmeten la frescor i l'alegria dels colors naturals. A banda dels canvis a l'interior, aquest estiu la Guingueta també incorpora un centenar de gandules on els banyistes podran degustar les seves especialitats.