subir imagen

4 feb 2016

El restaurant Amaya renova instal·lacions pel seu 75è aniversari

El restaurant Amaya renova les seves instal·lacions

És la primera vegada en els seus gairebé 75 anys d'història que el restaurant Amaya tanca les seves portes, i ho fa per tornar millorat i encarar la celebració, el 21 de maig, de les seves bodes de brillants. Durant aquest mes -febrer-, el restaurant canvia clients per dissenyadors i arquitectes per fer una reforma que vol modernitzar i actualitzar tècnicament i estètica el considerat restaurant de cuina basca més antic de Barcelona. Es reformaran equipaments i s'actuarà en parets i mobiliari, "preservant sempre l'essència i història del local", en paraules de Mireia Torralba, tercera generació de la família gerent, i artífex també juntament amb el seu marit -l'arquitecte italià Euro Bellesi- de la reforma del local.

La reforma incideix principalment en l'entrada del restaurant, on es recuperarà barra i bar. "La idea és possibilitar la degustació de la cuina d'Amaya en format tapa, amb la informalitat que ara demanda el públic". Per aconseguir-ho, es restablirà la barra a la entrada, i la carta es modelarà per adequar-se a l'entorn. Entre d'altres, comenta Torralba, "es podrà degustar una tapa de 20 o 25 gr. d'angula", quantitat impossible de demandar a la proposta sobre taula. Serà la possibilitat de menjar a l'Amaya en un altre format, una agradable sorpresa per a l'update del clàssic temple barceloní.

El restaurant també veurà millores en els seus dos menjadors, on continuarà l'estirp de menjador gastronòmic d'Amaya. El canvi de look vindrà aquí acompanyat de la instal·lació de totes les comoditats tecnològiques per adequar el restaurant a les demandes del públic actual. La "Sala del Hogar" recuperarà la seva xemeneia i sumarà calidesa per erigir-se, amb l'última tecnologia instal·lada, en la millor sala per a reunions d'empreses, presentacions o esdeveniments.


LA FESTA DEL 75è ANIVERSARI AL MAIG

Les reformes mantindran Amaya tancat almenys la primera quinzena de febrer. Tornarà a brillar després, i es prepararà per a acollir, el 21 de maig, el seu 75è aniversari. Serà un any de joia per al restaurant de la part baixa de les Rambles, testimoni immutable de la història de la ciutat en els últims anys, receptor de vida i curiositats, temple gastronòmic tradicional que no dóna l'esquena als nous temps. Serà el nou Amaya el que mantindrà la qualitat gastronòmica que l'ha portat a viure tants anys, el que s'obrirà a nous formats de consum. La tradició culinària es pren un break. Tornarà més fort.