L'acte va comptar amb més de 800 assistents |
Més de 800 persones van assistir ahir a la presentació de la vuitena edició de La Guia de Vins de Catalunya 2016. Agents del món del vi, restaurants, distribuïdors i premsa especialitzada van ser-hi presents en l’acte, confirmant un any més el creixent interès pels vins catalans.
Un total de 96 cellers van conformar el showroom, que es va allargar fins a les 20h, i a on es van poder tastar els vins, caves i escumosos que han obtingut una puntuació superior a 9,50 punts en aquesta edició.
Durant la jornada es van lliurar els premis als millors vins de La Guia 2016, en un acte conduït pels actors Rafael Faixedas i Carles Xuriguera. Els vins premiats enguany han estat els següents:
Premi La Guia 2016 al Millor Vi: Ex aequo, Finca La Personal 2013 (Edetària); Vall Llach Mas de la Rosa 2013 (Celler Vall Llach)
Premi La Guia 2016 al Millor Vi Negre: Ex aequo, Finca La Personal 2013 (Edetària); Vall Llach Mas de la Rosa 2013 (Celler Vall Llach)
Premi La Guia 2016 al Millor Vi Blanc: Ex aequo, Vi de Terra Viva Terra de Cuques 2012 (Terroir al Límit), Vd’O 7.13 Garnatxa Roja Sorra 2013 (Vinyes d’Olivardots); Masia Carreras Blanc 2013 (Celler Martí Fabra)
Premi La Guia 2016 al Millor Vi Escumós: Ex aequo, Turó d’en Mota 2003 (Recaredo); Enoteca Gramona Finca de l’Origen Brut Nature Gran Reserva 2001 (Gramona)
Premi La Guia 2016 al Millor Vi Dolç: Sol i Serena de Damigiana (Cellers d’en Guilla) Premi La Guia 2016 al Millor Vi Rosat: Pla dels Àngels 2014 (Scala Dei)
En les categories de premis honorífics:
Premi La Guia 2016 Trajectòria: Ex aequo, Valentí Roqueta (Abadal); Albert Milà (Mas Comtal)
Premi La Guia 2016 Territori: Ex aequo, Mas Bertran Viticultors; Agustí Torelló Mata Premi La
Guia 2016 Futur: Ex aequo, La Vinyeta; Caralluna del Montgrí Premi La Guia 2016 Disseny: Celler El Masroig
L’acte, que un any més ha estat un excel·lent punt de trobada per al públic professional de la restauració, així com per a elaboradors de vi, sommeliers i prescriptors, va comptar també amb la participació de la majoria de denominacions d’origen catalanes i del Departament d’Agricultura.
És el cas de Ramaderia, Pesca i Alimentació, representat per Neus Ferrete, Directora dels Serveis Territorials a Barcelona.
Per a més informació podeu contactar
Tel. 93 419 42 48
comunicacio@pcats-comunicacio.com