subir imagen

21 sept 2015

Els vins de la DO Catalunya a les Festes de la Mercè

Un any més, la Denominació d’Origen Catalunya participa dels actes de la Mercè donant a conèixer els seus vins i maridant-los amb cultura. Entre les cites habituals, està la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que aquest any arriba ja a la seva 35a edició.

Els cellers Blancher Capdevila Pujol, Castell d'Or, Cava Maspujadó, Cellers Roset, Codorniu, Heredad Segura Viudas, Martí Serdà, Mas Bertran, Maset del Lleó, Miguel Torres, Mont Marçal, Ramón Roqueta, Sant Josep Vins, Vallformosa Grup, Vins de Taller i Vins Padró, entre d’altres, estaran presents a la Mostra (Passeig de Lluís Companys, a Barcelona) per a donar a conèixer els seus vins. A més, la DO Catalunya organitza una activitat per, un cop més, lligar vi i cultura: Des d’El llibre del Vi de Plini el Vell a la Denominació d’Origen Catalunya dels nostres temps. Maridatge literatura i vi. A l’activitat, organitzada juntament amb l’Editorial Entrecomes, es tastaran dos vins de la DO Catalunya, i es llegiran alguns fragments procedents d’El llibre del vi de Plini el Vell. Aquesta activitat tindrà lloc el 22 de setembre a les 19 hores a la Sala 2.

A més de la Mostra, la DO Catalunya participarà en una altra trobada lligada a la cultura, en aquest cas a la música. L’associació cultural Coincidències organitza el dia 24 un Terrats en Cultura molt especial, en el qual, a més de gaudir de la música de la mà de Gigi McFarlane Accoustic Trio, i dels vins DO Catalunya, es podrà viure el Piromusical des d’un terrat de Barcelona de situació privilegiada, que només coneixeran aquells que hi vulguin assistir.

Una manera diferent de posar punt final a unes festes que s’allargaran des de demà divendres fins al dia 24, i en les que la Denominació d’Origen Catalunya vol estar present recuperant l’espai que el vi ha tingut tradicionalment en les nostres festes i celebracions de cultura mediterrània.