subir imagen

21 sept 2015

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 es presenta a Europa

 Aquest mes de setembre, Catalunya es presenta a Europa com la guanyadora del títol Regió Europea de la Gastronomia 2016 en el marc de dos esdeveniments de caràcter internacional: la SEDEC (Commission for Social Policy, Education, Employment, Research and Culture) i l’EXPO-Milà. Un premi impulsat pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i d’Empresa i Ocupació (DEMO), a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país, que treballa per promoure els productes locals de Catalunya, la cuina i el territori català.

A més de donar a conèixer el títol, aquestes presentacions tenen com a objectiu destacar la gastronomia i la cultura catalanes en l’àmbit europeu, motiu pel qual tindran lloc a dos esdeveniments destacats:
  • El 22 de setembre a Brussel·les, en el mar de la SEDEC, Catalunya s’exposarà com a regió guanyadora del títol Regió Europea de la Gastronomia 2016 i donarà a conèixer les diferents activitats que desenvoluparà durant l’any.
  • El 29 de setembre, a l’EXPO-Milà, tindrà lloc el lliurament del títol a la nova Regió Europea de la Gastronomia 2017. S’exposaran també les activitats i el seu impacte sobre Catalunya com a guardonada l’any anterior.
  • El 30 de setembre, també a l’EXPO-Milà, es presenta Catalunya com a destinació gastronòmica i cultural en el seminari internacional de l’Euromeeting.
MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA EN LES REGIONS EUROPEES
La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquesta iniciativa pretén estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i l’estímul de la innovació gastronòmica.

El títol Regió Europea de la Gastronomia s'atorgarà a 2-3 regions de la xarxa cada any, les quals, conjuntament o per separat, desenvoluparan un sòlid programa d'esdeveniments i col·laboracions, cosa que ajudarà les regions a assolir visibilitat, viabilitat, cohesió social i sostenibilitat. www.europeanregionofgastronomy.org

Aquesta distinció té com a objectiu contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees, destacar les diferents cultures alimentàries, estendre l’educació per a una millor salut i sostenibilitat, i fomentar la innovació gastronòmica. Això es vol aconseguir organitzant esdeveniments i mitjançant una plataforma d’intercanvi de coneixements amb el suport de les institucions europees, coordinades per un organisme independent que pot ajudar a recopilar i difondre el coneixement que es genera mitjançant l’activitat de les regions participants.


Facebook: facebook.com/SomGastronomia
Twitter: twitter.com/SomGastronomia
Instagram: instagram.com/SomGastronomia
Web: www.catalunya.com/somgastronomia
#SomGastronomia16