A més de donar a conèixer el títol, aquestes presentacions tenen com a objectiu destacar la gastronomia i la cultura catalanes en l’àmbit europeu, motiu pel qual tindran lloc a dos esdeveniments destacats:
- El 22 de setembre a Brussel·les, en el mar de la SEDEC, Catalunya s’exposarà com a regió guanyadora del títol Regió Europea de la Gastronomia 2016 i donarà a conèixer les diferents activitats que desenvoluparà durant l’any.
- El 29 de setembre, a l’EXPO-Milà, tindrà lloc el lliurament del títol a la nova Regió Europea de la Gastronomia 2017. S’exposaran també les activitats i el seu impacte sobre Catalunya com a guardonada l’any anterior.
- El 30 de setembre, també a l’EXPO-Milà, es presenta Catalunya com a destinació gastronòmica i cultural en el seminari internacional de l’Euromeeting.
La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquesta iniciativa pretén estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i l’estímul de la innovació gastronòmica.
El títol Regió Europea de la Gastronomia s'atorgarà a 2-3 regions de la xarxa cada any, les quals, conjuntament o per separat, desenvoluparan un sòlid programa d'esdeveniments i col·laboracions, cosa que ajudarà les regions a assolir visibilitat, viabilitat, cohesió social i sostenibilitat. www.europeanregionofgastronomy.org

Facebook: facebook.com/SomGastronomia
Twitter: twitter.com/SomGastronomia
Instagram: instagram.com/SomGastronomia
Web: www.catalunya.com/somgastronomia
#SomGastronomia16