subir imagen

7 abr 2015

Torres i l’Ajuntament de Tremp acorden vetllar per la biodiversitat a la finca de Sant Miquel

Cellers Torres i l’Ajuntament de Tremp signen un conveni marc de col·laboració per desenvolupar conjuntament un projecte de millora de la biodiversitat a la finca de Sant Miquel de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà, propietat de l’empresa vitivinícola des de finals dels anys noranta.

Concretament, Torres col·laborarà amb l’Ajuntament de Tremp per potenciar la biodiversitat de l’Alzinar de 10 ha que va adquirir l’empresa fa cinc anys amb la finalitat d’evitar-ne l’especulació per l’explotació de la grava i preservar una zona d’alt valor ecològic, promovent així la gestió forestal sostenible. L’acord també permetrà complementar l’oferta ecoturística que Torres pot desenvolupar en aquests espais naturals, amb la possibilitat d’observar i fotografiar fauna, flora, paisatge i patrimoni arquitectònic cultural a través d’un itinerari interpretatiu.

Aquest conveni, que té una vigència de dos anys, posa en valor la bona gestió agrícola que s’està fent a la finca de Sant Miquel en relació a la conservació de la biodiversitat i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural, amb la recent rehabilitació de l’ermita de Sant Miquel del s. XI-XII per part de Torres, com un actiu més de la implementació de la vinya al Pallars Jussà.