subir imagen

8 abr 2015

Perelada presenta el nou Aires de Garbet, Medalla d’Or a Grenaches du Monde

Perelada té a Garbet una de les vinyes més singulars de la península. Una finca estructurada en terrasses i costers que s’aboca en forma d’amfiteatre a l’espectacle del mar Mediterrani, al nord del Cap de Creus.
A més de pel seu espectacular paisatge, fins ara aquesta vinya era coneguda per ser el lloc de naixement del vi top del celler: Finca Garbet, basat essencialment en la varietat Syrah.
Perelada aposta ara amb Aires de Garbet per un monovarietal de raïm autòcton de l’Empordà: la Garnatxa. Amb ell vol oferir una nova faceta de Garbet: la varietat més mediterránia a la finca més mediterrània. A la Garnatxa li agrada viure a la primera línia de la costa brava. Aires de Garbet és un vi de Garnatxa molt fresc i elegant gràcies al microclima de Garbet, on la humitat del mar, la rosada de la primavera i la brisa marina fan que la vinya tingui una aportació d’aigua addicional. El Mediterrani actua de termorregulador, les temperatures mai arriben a ser extremes i, a una zona càlida i no excessivament plujosa, permeten que el raïm maduri perfectament i no pateixi massa estrés hídric. 
Després d’anys experimentant per treure el màxim partit a la Garnatxa de Garbet, l’esforç s’ha vist recompensat amb la recent medalla d’or al concurs Grenaches du Monde, celebrat a Perpinyà el passat 9 de febrer. A més, Aires de Garbet també ha rebut una destacable nota de 97 punts a l’edició 2015 de la Guía Gourmets. 
Aires de Garbet 2012 va envellir durant 18 mesos en barrica bordelesa de roure francés Tronçais de segon vi. Es tracta d’un vi de color púrpura de capa alta i vora violàcia. És un vi amb un gran ventall aromàtic que recorda la finca de la qual prové: herbes mediterrànies, fruits vermells, balsàmics, torrefactes i minerals. En boca és fresc i sobretot molt equilibrat. Presenta una clara personalitat varietal, amb uns tanins molt madurs, envolupants i sedosos. Té un llarg postgust i presenta un gran potencial d’envelliment. 

Aires de Garbet 2012 té un PVP de 39€.