subir imagen

24 oct 2014

Fòrum Gastronòmic Barcelona 2014 supera amb escreix les expectatives

Fòrum Gastronòmic Barcelona 2014 ha tancat les seves portes amb un èxit rotund; així ho han manifestat els seus directors, Pep Palau i Jaume von Arend els quals han mostrat una gran satisfacció pel desenvolupament de les 4 jornades posant èmfasi en la altíssima ocupació de cadascun dels espais d’activitats així com en la molt positiva valoració per part dels assistents i en la internacionalització de l’esdeveniment, que ha tingut un alt percentatge de visitants de fora de l’estat espanyol. 

Un total de 57.000 professionals han passat de dilluns a dijous per la Barcelona Hosting Week (Fòrum Gastronòmic + Hostelco+ BarForum). A banda, Fòrum Gastronòmic ha comptat en aquesta primera edició barcelonina, amb més de 80 ponents, prop de 150 activitats i més de 200 empreses expositores que representen unes 400 marques aproximadament.

Els expositors també han valorat molt favorablement el perfil del visitant, exclusivament professional, ja que la fira s’ha convertit un cop més en un espai d’intercanvi i de negoci. Així mateix, ha quedat demostrat l’encert del mix de grans empreses i petits productors –hi han participat gairebé un centenar- els quals han pogut assistir gràcies a l’esforç de l’organització.


Cal destacar també l’excel·lent acollida del Cook Trends, un model de restauració col·lectiva conceptualitzat per Fòrum Gastronòmic i executat conjuntament amb Hostelco, que s’ha convertit en el punt de reunió de ponents, visitants i periodistes. Aquest concepte radicalment innovador, que simulava una plaça de menjar, ha estat format per 17 propostes culinàries de plena tendència com són els food trucks o les ofertes temàtiques, sempre amb producte de primera qualitat. 

Els directors han manifestat l’encert de la unió de Fòrum Gastronòmic i Hostelco creant la Barcelona HostingWeek ja que ambdós esdeveniments han sumat recursos amb l’objectiu de convertir-se en un referent obligat del FoodService Internacional. Les properes edicions del Fòrum se celebraran a Corunya, del 15 al 17 de març i a Girona, del 15 al 17 de novembre.

L’última jornada de Fòrum Gastronòmic ha comptat amb les actuacions d’Ángel León (Aponiente), Jordi Butrón (Espai Sucre), Mikel Alonso (Biko) o Enric Rosich (Macarons), entre d’altres. Un dels tallers destacats del dia ha estat el que ha ofert Nandu Jubany juntament amb el col·lectiu Osona Cuina. La sessió de cloenda ha estat a càrrec de Jordi Cruz (Abac). 

Aquest dijous també s’han entregat el Premis Mercader en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana. En aquesta ocasió han estat per: Carles Gaig (cuina), Ramon Parellada (sala), Ramon Roqueta (vi), Francesc Benages (productor) i Carme Casas (difusió).