subir imagen

11 oct 2014

El restaurant Les Grands Buffets recupera l’essència de la gastronomia francesa

Només a dues hores des de Barcelona i a una hora i vint des de Girona, els trens AVE de Renfe junt amb l’alta velocitat francesa ens porten a la ciutat de Narbonne, una petita localitat del sud de França situada a la regió de Languedoc-Roussignol. Es tracta d’una ciutat històrica que encara conserva galeries i ruïnes romanes, i que ofereix un ambient perfecte per passejar per una població tranquil·la però vital, amb un gran patrimoni gastronòmic.

Per tal de descobrir aquest patrimoni gastronòmic, recomanem el restaurant Les Grands Buffets, un establiment en funcionament des de 1989 que vol oferir un complet buffet -defugint de la idea negativa que aquesta paraula pot suggerir- amb plats de la cuina clàssica francesa elaborats del principi a la fi pel personal del restaurant. Com explica des del mateix establiment Louis Privat, propietari, el seu objectiu és oferir un menú de qualitat a preu assequible i recuperant els oficis tradicionals com el de pastisser o forner (pâtissier i boulanger en francès), en contraposició a la producció massiva industrial.

La font de xocolata és la reina dels postres / HELENA PALOMO

En arribar al restaurant cal creuar les portes per traslladar-se a un ambient francès de la burgesia antiga, amb detalls daurats a les grans taules on s’ofereix el menjar i plantes ornamentals per donar una sensació d’harmonia a l’estància, amb llums baixos però prou intensos per no perdre’s ni un detall de tot el menjar que tenim davant per degustar. Cal prestar atenció a tots els plats per poder decidir.

A l’entrada hi ha una bàscula antiga per aquells atrevits que vulguin comprovar si l’àpat ha afectat la seva línia... Trobem ampolles de vi al nostre voltant decorant l’estància, setanta varietats locals -Narbonne pot presumir de les denominacions d‘origen DOP Côteaux du Languedoc La Clape i Quatourze, i DOP Corbières- que després s’ofereixen als clients al mateix preu que al celler. A l’esquerra es situa la zona de postres, amb cent temptadores opcions entre les quals triar. Una gran font de xocolata, pastissos de fruites, de formatge i xocolata, entre d’altres, macarons, gelats o fruita natural, tot un avís sobre el que ens espera al final per deixar-hi una mica de lloc a l’estómac pel moment més dolç.



Una vegada dins i disposats a començar a tastar el menjar, els primers i segons plats estan situats en dos espais diferents. Als primers hi ha exposada una gran selecció d’opcions dividides i decorades per seccions: formatges, foies, xarcuteria de la zona, amanides, olives i fruits de mar, entre els que trobem des de salmó fresc i fumat a sopa de marisc i ostres.
Als segons triem entre una gran varietat de plats preparats, tant de carn com de peix, entre els que destaquen la llagosta a l’Americana o el cassoulet, i una gran cuina oberta (la rôtisserie) on demanar truites, carns, peixos i mariscs fets al moment, garantint així la qualitat i el millor punt al gust del consumidor.

El restaurant té capacitat per 500 comensals, entre dos salons interiors i la terrassa, decorada amb un jardí i escultures d’Hervé Di Rosa.Disposa de dos petits salons privats i zona de jocs pels nens, perquè les famílies puguin gaudir de Les Grands Buffets amb tranquil·litat per ells i per la resta de clients. Un gran punt a favor és la calma que emana el menjador. Tot i ser un bufet de grans proporcions i amb molts comensals compartint menjador, no hi ha cap soroll desagradable, només el murmuri de veus i coberts que mostra el bon menjar dels clients mentre gaudeixen de la proposta de Les Grands Buffets.

Zona de segons plats, amb la rôtisserie de fons/HELENA PALOMO

Les Grands Buffets
Rond point de la Liberté
Espace de Liberté
11100 Narbonne
http://lesgrandsbuffets.com/

---

Helena Palomo