El dijous 6 de març van culminar els actes del 20 anys AGUSTÍ TORELLO MATA
amb la presentació del nou Xarel·lo 2013 a El Petit Celler (Barcelona): Agustí
Torello Mata Xic, un vi blanc d’aroma fresca i jove amb un disseny realitzat
per Aina Puig Soler, la jove barcelonina que ha guanyat el concurs etiqueta i
nom que ha promogut el celler per celebrar el seu aniversari.
El nom de Xic vol jugar amb els nombres romans; en paraules de la jove
dissenyadora: “(…) buscava que fos curt, clar i que es pogués recordar amb
facilitat. En ser un vi jove, vaig estar pensar que paraules es poden
identificar amb jove, petit; i al mateix temps, li volia donar un punt d’elegància,
ja que està el·laborat 100% amb Xarel·lo”; per tant Xic té aquest estil
desenfadat, agradable de beure, seguint
una tendència jove, ja que en els últims temps són els joves el que el agrada el
vins blancs frescos. Un altre objectiu d’aquest vi és mantenir la línea
tradicional dels vins de terrer propis de la zona del Penedès. És un vi
defensor del territori i de l’agricultura.
A més de la presentació del vi més jove d’Agustí Torello Mata, es va realitzar
un tast de la col·lecció de vins de terrers. Els dos escollits van ser el XII
Subirat Parent, un vi groguenc d’intensitat mitja amb reflexos d’or nou i
llàgrima fina, amb una aroma intens i floral, i amb gust fresc i afruitat. L’altre,
és el Aptià: El macabeu barrica, un vi fresc, afruitat i elegant que aporta
finesa i profunditat, amb un olor a fusta i gust a macabeu.
Amb aquests vins, Agustí Torello Mata reclama la personalitat dels seus
vins i que aquests siguin identificats amb el territori del Penedès. Gust a vi,
gust de terra.