El celler biodinàmic SOTA ELS ÀNGELS,
de la DO Empordà, ha estat qualificat per la revista de Robert Parker com “un
dels projectes més emocionants de l’Empordà”, distingint els seus tres vins amb
qualificacions superiors als 90 punts. Dirigida per María J. Polanco i el seu
marit, Guy Jones, SOTA ELS ÀNGELS ha aconseguit el reconeixement internacional
després d’atreure l’atenció del prestigiós crític, qui ha atorgat 92 punts a SOTA
ELS ÀNGELS Negre 2008, 91 a SOTA ELS ÀNGELS Blanc 2011 i 90
a Desea.
De profund
color de mores i robins,
SOTA ELS ÀNGELS Negre 2008, el vi amb major puntuació, és elegant i intens en nas, amb aromes distingides de terrer, d'espècies i de sotabosc molt ben
integrades amb l'adob de la fusta. De gran intensitat
aromàtica, és desitjable i cortès en entrar
en boca i enormement persistent.
SOTA ELS ÀNGELS no és només
vi, és una forma d’entendre la vida
Un frondós bosc mediterrani envolta
vuit hectàrees de vinya densament plantades amb les varietats negres merlot,
syrah, samsó, cabernet sauvingnon, carmenere i les blanques viognier i
picapoll. És el nou celler SOTA ELS ÀNGELS, basat en els principis de l'agricultura
ecològica i biodinàmica. Els seus propietaris, Maria J. Polanco i Guy Jones,
tenen cura del vinyer i extreuen l'ànima de cadascuna de les seves varietats de
raïm, mantenint i millorant l'equilibri amb l'entorn i la qualitat i
l’expressió natural dels seus vins. Seguint aquests principis, elaboren tres
vins únics: SOTA ELS ÀNGELS (negre), SOTA ELS ÀNGELS (blanc) i Desea.