La
Calma 2010, la nova anyada d’un dels vins mítics de Can Ràfols dels Caus, ja
està al mercat. Elaborat exclusivament amb raïm chenin blanc i procedent
d’una parcel·la única, situada al cim d’un petit turó, on aflora la roca mare,
l’anyada 2010 es caracteritza per la seva puresa d’aromes, untuositat i
riquesa mineral i floral.
A més
del reconeixement nacional, La Calma ha rebut 94 punts en la recent
classificació internacional de Robert Parker, essent el vi amb la millor
puntuació de la Denominació d’Origen Penedès.
L’any 1982, Carlos Esteva -propietari de Can Ràfols dels
Caus- va tenir la idea de recuperar una parcel·la abandonada plantant ceps
d’una varietat pràcticament inexplorada a la vinya espanyola, chenin blanc. La
trobada entre el fi caràcter d’aquest raïm i uns sòls blancs, calcaris i rics
en fòssils marins va resultar extraordinària, donant lloc al blanc La Calma, el
qual modela el seu perfil fermentant-se i criant-se en barriques de roure
francès de 500 litres per exhibir nítids aromes de fruita d’os, amb matisos
fumats, especiats i minerals, i una boca untuosa i elegant. Qualitats, totes
elles, que es potencien després d’una llarga guarda
a l’ampolla.
Can
Ràfols dels Caus és un celler del Massís del Garraf que, al llarg de gairebé quatre dècades,
ha aconseguit destacar en el panorama vitivinícola internacional per la
singularitat del seu entorn, una afermada identitat, una filosofia de treball
coherent i rigorosa i un esperit innovador i dinàmic. Aquestes senyes responen
també al perfil de Carlos Esteva, un personatge
sense parangó al món del vi espanyol, amant de l’arquitectura, viticultor
i apassionat del vi que ha aconseguit fer del seu celler un referent de
qualitat i singularitat.