subir imagen

8 mar 2014

AT Roca presenta els seus primers vins

AT Roca és el nom de la nova bodega d’Agustí Torelló Sibill. Dos anys després de desvincular-se de les caves familiars, neix aquest projecte en el que compta amb l’impuls dels seus fills, Jordi i Agustí Torelló Roca.

El proper 28 de març sortiran al mercat els primers vins d’AT Roca, que aposten decididament per la DO Penedès. Així, AT ROCA compta amb dos escumosos: un brut reserva i un rosat Reserva, amb dos vins DO Penedès i un de la DO Montsant.

“No conec cap vi de prestigi que no estigui íntimament lligat al territori”, explica Agustí Torelló, que considera que “el que realment té més sentit és el Cava Penedès, però actualment la legislació no ho permet”. Amb aquesta aposta, llargament meditada, Agustí Torelló Sibill, amb tota una vida dedicada al cava, vol posar un accent en aquest vi,  elaborant els seus vins escumosos dins de la D.O. que ha vist néixer el cava i que li ha donat la seva personalitat.

El compromís d’AT Roca és elaborar vins respectuosos i que siguin el reflex del territori: varietats autòctones, una enologia acurada i poc intervencionista i una viticultura ecològica són la filosofia d’aquest nou celler. Atès al canvi climàtic que s’observa des de fa uns anys, AT Roca treballa només amb les vinyes velles que es troben a més alçada en cada una de les subzones del Penedès. A la part més alta de l’Ordal, en el Massís del Garraf, compta amb La Ginestera, L’Esparter i la Vinya dels Fòssils, plantades de macabeu fa 54 anys i situades  a 440m d’ alçada. A la Conca del Foix hi ha La Plana de l’Urpi, a 220 m. d’alçada, amb les vinyes de Xarel·lo de 42 anys. I, finalment, a La Llacuna, a 700 metres d’alçada, de La Barbera i La Margera, AT Roca obté la  Parellada.

La vinificació es du terme en el Celler de Can Bonastre, a Masquefa, una antiga masia del segle XVI on AT Roca  premsa, fermenta i vinifica per separat cada una de les vinyes. Una vegada fets els cupatges, el procés de segona fermentació i criança dels seus vins es du a terme a Sant Sadurní d’Anoia, a les noves caves que AT Roca va inaugurar el 5 de març amb les presència de col·laboradors, proveïdors i viticultors. L’acte ha estat presidit per l’Honorable conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Mª Pelegrí, qui ha declarat que és un dia d'emocions personals i professionals” on es presenta “un projecte de qualitat i una aposta clara pel territori” portat a la fi amb “coratge i empreneduria”.