AT
Roca és el
nom de la nova bodega d’Agustí Torelló Sibill. Dos anys després de
desvincular-se de les caves familiars, neix aquest projecte en el que compta
amb l’impuls dels seus fills, Jordi i Agustí Torelló Roca.
El proper 28 de març sortiran al mercat els primers
vins d’AT Roca, que aposten decididament per la DO Penedès. Així, AT
ROCA compta amb dos escumosos: un brut reserva i un rosat Reserva, amb dos
vins DO Penedès i un de la DO Montsant.
“No conec cap vi de prestigi que no
estigui íntimament lligat al territori”, explica Agustí Torelló, que considera
que “el que realment té més sentit és el Cava Penedès, però actualment la
legislació no ho permet”. Amb aquesta aposta, llargament meditada, Agustí
Torelló Sibill, amb tota una vida dedicada al cava, vol posar un accent en
aquest vi, elaborant els seus vins escumosos dins de la D.O. que ha vist
néixer el cava i que li ha donat la seva personalitat.
El compromís d’AT Roca és elaborar vins
respectuosos i que siguin el reflex del territori: varietats autòctones, una
enologia acurada i poc intervencionista i una viticultura ecològica són la
filosofia d’aquest nou celler. Atès al canvi climàtic que s’observa des de fa uns
anys, AT Roca treballa només amb les vinyes velles que es troben a més
alçada en cada una de les subzones del Penedès. A la part més alta de l’Ordal,
en el Massís del Garraf, compta amb La Ginestera,
L’Esparter i la Vinya dels Fòssils, plantades de macabeu fa 54 anys i situades
a 440m d’ alçada. A la Conca del Foix hi ha La Plana de l’Urpi, a 220 m.
d’alçada, amb les vinyes de Xarel·lo de 42 anys. I, finalment, a La Llacuna, a
700 metres d’alçada, de La Barbera i La Margera, AT Roca obté la Parellada.
La vinificació es du terme en el Celler de Can
Bonastre, a Masquefa, una antiga masia del segle XVI on AT Roca
premsa, fermenta i vinifica per separat cada una de les vinyes. Una vegada fets els cupatges, el procés de segona
fermentació i criança dels seus vins es du a terme a Sant Sadurní d’Anoia, a
les noves caves que AT Roca va inaugurar el 5 de març amb les presència de
col·laboradors, proveïdors i viticultors. L’acte ha estat presidit per
l’Honorable conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi
Natural, Josep Mª Pelegrí, qui ha declarat que és “un
dia d'emocions personals i professionals” on es presenta “un projecte de
qualitat i una aposta clara pel territori” portat a la fi amb “coratge i
empreneduria”.