subir imagen

18 feb 2014

HORTÀNIC exporta la marca Penedès venent calçots ecològics a Europa

HORTÀNIC, l’empresa de producció i comercialització de productes ecològics amb garantia del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE), ha presentat el seu projecte ahir en el restaurant El Cigró d’Or, de Vilafranca del Penedès. 

Daniel Aguilera, Sílvia Ollé i Marc Bargalló
(equip HORTÀNIC)
HORTÀNIC va néixer el 2005 i és una empresa de productes locals, dedicada al cultiu i comercialització de calçots ecològics. Així va començar i ara ja produeix prop de 200.000 calçots a l’any, cosa que els permet fer tota una sèrie de subproductes de la família del calçot com la salsa o el ravioli de calçot. Actualment i amb l’objectiu de fer arribar la “marca Penedès” fora de la comarca, HORTÀNIC ha començat a exportar els seus productes al mercat europeu. Segons Daniel Aguilera, soci de l’empresa, “agrupacions populars com el Casal Català de París i Luxemburg, podran gaudir enguany dels seus calçots”. I això és possible gràcies a aquesta iniciativa, pionera a la comarca del Penedès, que ha permès exportar un producte tradicional de la nostra terra al bressol d’Europa. Amb una mitjana de 150 clients al mes, aquesta empresa espera augmentar aquest nombre fins als 400, durant el proper any, gràcies a la venta de cistelles mensuals i l’expansió del negoci en àrees com Barcelona. La previsió de vendes per aquest 2014 és de 50.000 unitats de calçots, que es podran comprar a través del seu web www.hortanic.com.

L’acte ha comptat amb el recolzament de Ramón Sentmartí, sociòleg i màster en sociologia política de la London School of Econòmic, especialitzat en la comercialització de productes agroalimentaris locals, qui ha explicat els beneficis del producte local y de temporada. En aquest sentit, Sentmartí ha subratllat que “l’interès creixent pels productes locals i els aliments de proximitat és una resposta als efectes de la globalització”. D’altra banda, el xef Oriol Llavina, del conegut restaurant vilafranquí El Cigró d’Or, ha amenitzat la presentació cuinant en directe micro-receptes on el producte estrella és el calçot. A més, l’enòleg Xavier Pons, representant de les caves Vallformosa, ha sigut el responsable d’explicar el perfecte maridatge entre aquestes delícies i el cava Col·lecció Brut Reserva.