subir imagen

17 oct 2013

El celler ecològic Alta Alella es consolida amb un 11% de creixement anual


El celler ecològic Alta Alella és la culminació d’un projecte de Josep Maria Pujol-Busquets i la seva família sorgit fa més de vint anys i ubicat entre els municipis de Tiana i d’Alella, a la zona agrícola privilegiada del Parc Natural de la Serralada de Marina. Avui, Alta Alella presenta nova imatge, que reflecteix més que mai que és un celler modern, ecològic i actual on es treballa per a produir vins amb vocació de puresa i transparència, que són un viu reflex del terroir i de cada anyada.
Amb una facturació anual de 1.8 milions d’euros el 2013, el celler confirma la seva consolidació amb un creixement de l’11% respecte de l’any anterior. Així mateix, l’exportació ha augmentat un 150% el 2012 i les vendes internacionals ja suposen un 40% del total. Malgrat que el principal mercat d’Alta Alella és Catalunya, el segueixen de prop Bèlgica i Alemanya, que són mercats en forta expansió. A continuació trobaríem la resta de la península i les Illes Balears.
Els productes estrella del celler són, a nivell nacional, el cava Laietà, i a nivell internacional, el cava PRIVAT brut nature. L’èxit del primer resideix en ser un reflex de l’evolució de l’univers del cava, així com en la seva nova presentació. Per la seva part, el cava PRIVAT brut nature triomfa per ser fresc, un bon ambaixador de l’agricultura ecològica i per gaudir d’una excel·lent relació qualitat-preu que li permet penetrar en els mercats d’exportació.


Alta Alella, compromès amb el territori. Nou celler de vins naturals
Alta Alella destina un 50% dels seus beneficis a R+D i concentra els seus esforços en un projecte de futur vinculat a l’elaboració de vins naturals en un celler de nova creació en el que té previst invertir 300.000 €. Així, aprofundeix encara més en el concepte d’agricultura ecològica, no només a la vinya, on any a any treballa en la recerca de varietats resistents a través d’encreuaments sexuals de les plantes, sinó també en el celler, mitjançant l’eliminació del sulfurós en tots els processos d’elaboració del vi.