subir imagen

1 mar 2016

Ex Ex 11, l’experiència més original de Perelada



Perelada manté intacta la inquietud per investigar i experimentar, i en l’onzè capítol de la col·lecció de vins experimentals Ex Ex s’ha marcat un dels reptes més importants. En aquesta ocasió l’idea motriu ha estat la de recuperar la vinicultura tradicional dels avantpassats, proposant un vi natural en el qual s’uneixen quatre experiències.

1. Varietats blanques i negres. Ex Ex 11 ha estat elaborat a partir de quatre varietats: dues blanques i dues negres. Totes han estat vinificades al mateix dipòsit.
2. Varietats autòctones de l’Empordà. Aquest original cupatge reuneix a més els quatre raïms autòctons de la DO Empordà: Samsó i Garnatxa negra d’una banda i Macabeu i Garnatxa blanca de l’altra.
3. Ceps vells. Tots els raïms provenen de Finca La Garriga, la vinya on creixen els ceps més antics del celler Perelada. La Garnatxa negra i la Samsó van créixer a vinyes plantades el 1976, mentre que les de Garnatxa blanca són de 1970 i les de Macabeu de 1964.
4. Vi natural. Perelada comercialitza per primer cop un vi natural sense sulfits, vinificat a partir dels llevats autòctons i elaborat sense cap addició de productes enològics, sense clarificat ni filtrat.

Ex Ex 11 és un vi de la collita 2013 que ha envellit durant tretze mesos en bótes de 300 litres de segon vi de roure francès Allier. És una edició limitada de 2.781 ampolles que destaca pel seu color vermell robí de capa mitjana i per les aromes silvestres, amb tocs de fruita fresca i uns subtils tocs de criança. Es tracta d’un vi elegant, fresc, equilibrat i amb molta personalitat.