subir imagen

11 feb 2015

Reneixen els selectes embotits de Casa Sendra

David Garcia-Gasull, Dtor Gral Can Duran



Ahir es van presentar a Barcelona la nova generació de productes de Casa Sendra, la prestigiosa marca de selectes embotits que va desaparèixer a principis del passat any. Casa Sendra es recupera de la mà de l’empresa d’embotits Can Duran, que introdueix de nou al mercat aquest referent dels embotits de màxima qualitat, havent aconseguit l’excel·lència.

L’acte de presentació ha tingut lloc a les instal·lacions del restaurant ABaC de Barcelona, establiment liderat pel mediàtic xef Jordi Cruz, on els assistents han pogut degustar el preuat producte en les seves diferents varietats i formes de presentació, com un tàrtar de Casa Sendra amb gelat de pa amb tomàquet, una focaccia de Casa Sendra amb aigua de tomàquet, i un dashi de Casa Sendra. 

En aquesta nova generació de llonganissa de Casa Sendra s’han reproduït els processos artesanals i exclusius que han identificat els productes de la firma, amb unes característiques i un sabor únics que l'hi han valgut reconeixement internacional.

Haver preservat la fórmula tradicional, juntament amb uns innovadors recursos i instal·lacions, han permès mantenir una qualitat excepcional i un sabor inigualable. 

La recuperació de Casa Sendra arriba després de l’adquisició de la marca per part de Can Duran, anunciada el passat mes de setembre. L’acord, que es va fer efectiu cinc mesos després que el propietari de Casa Sendra anunciés el tancament, ha permès a Can Duran recuperar l’històrica marca de Vic, mantenint el llegat aconseguit al llarg de 165 anys. 

En aquest sentit, Can Duran ha creat a les seves instal·lacions de Seva, al parc natural del Montseny (Barcelona), l’Espai Sendra, una àrea dedicada única i exclusivament als productes de la marca adquirida i que consta d’un obrador i un espai de assecat específic.

“És un orgull per a nosaltres no només haver recuperat una marca amb tanta història i prestigi, sinó sobretot haver-ho fet mantenint un sabor únic, fruit del treball de mesos on la il·lusió, la perseverança i la paciència han estat indispensables companys“, explica David Garcia-Gassull, Director General de Can Duran.

El cobejat embotit està disponible en tres formats diferents: cular superior, cular superior mini i semicular. Les llonganisses culars tenen un procés de curació d’entre 12 i 15 setmanes i estan fetes amb doble capa de tripa i pebre blanc mòlt i pebre negre en gra. 

D’altra banda, la semicular té un procés de curació d’entre 9 i 11 setmanes i està feta amb una única capa de tripa i amb pebre blanc mòlt. Cada peça té un preu que oscil·la entre els 40€ i els 60€ per quilo. 

El consumidor pot gaudir d'aquest selecte producte a l'hostaleria o adquirir-lo en establiments gourmet. Així mateix, la tornada de Casa Sendra ha permès reobrir a Vic (Barcelona) el showroom de la marca, un altre significatiu pas cap a la completa reintroducció al mercat d'aquestes selectes llonganisses.