subir imagen

7 feb 2015

DelaCrem, millor gelateria de Catalunya segons el ranking "Los cien mejores de la gastronomía"

La gelateria artesanal del carrer Enric Granados de Barcelona se situa entre les 10 millors pastisseries i gelateries de tot l’Estat.


Creador DelaCrem, Massimo Pignata
La cafeteria i gelateria artesanalDelaCrem (Enric Granados 15, Barcelona), ha estat reconeguda com la millor de tot Catalunya i se situa entre les 10 millors pastisseries i gelateries de tot l’Estat. DelaCrem entra així en el Top Ten de la seva categoria a la llista Loscienmejoresdelagastronomia, que s’ha fet pública
en el marc del saló Madrid Fusión.

En aquest ranking, el gelater italià Massimo Pignata, creador de DelaCrem, se situa novè de tot l’Estat en la categoria de pastisseries i gelateries. Però només 3 gelateries han aconseguit entrar en aquest“top ten”: Della Serade Logronyo, que ha aconseguit la primera posició, DelaCrem, novena, i Rocambolesc, que
ocupa la desena posició. La resta d’establiments reconeguts entre els 10 primers són pastisseries, com les catalanes Oriol Balaguer, Hoffman i La Pastisseria. DelaCrem, inaugurada fa només 4 anys, ja ha obtingut altres reconeixements. L’any 2013 va ser escollida millor gelateria d’Espanya a TripAdvisor i l’any passat una revista italiana la va situar com la 37 de les 100 millors gelateries del món. La llista Loscienmejoresdelagastronomia l’elabora un jurat expert format per periodistes gastronòmics com José Carlos Capel, Julia Pérez, Xavier Agulló o Mikel Zeberio i crítics como PhillipeRegol o Ignacio Medina.

DelaCrem, gelat artesà del dia

DelaCrem és una gelateria totalment artesanal que produeix diàriament els seus gelats. En un petit obrador a la planta baixa del seu establiment, Massimo Pignata elabora cada matí de forma artesanal, amb fruita fresca, avellanes, nous, cacau, etc. i sense cap tipus de colorants ni conservants. A més, el gelat es conserva tal com es feia a les antigues gelateries italianes: no té congelador, sinó una barra refrigerada amb petits pous on s’introdueixen els recipients amb els diferents sabors i que manté el producte a una temperatura constant de -12 graus. Ni més ni menys.
El resultat és un gelat extremadament cremós i amb un sabor autèntic. Aquesta és l'obsessió del creador de DelaCrem, un jove gelater italià que s'ha proposat recuperar els sabors dels que gaudia de nen a Pinerolo, un petit poble del Piemont. Massimo Pignata va estudiar Història i un màster en Turisme però es va enamorar de l'art i l'ofici de gelater. La curiositat el va portar a realitzar un primer curs, a llegir i investigar ia aprofitar l'oportunitat d'aprendre en una gelateria artesanal a Novara. D'un dia per l’altre va abandonar la seva feina a Torí, es va traslladar a Novara i va començar a formar-se com a mestre gelater amb la idea
d'acabar creant el seu propi projecte fora d'Itàlia.

Fa 5 anys, l'amor el va portar a Barcelona, on va completar la seva formació en pastisseria a Espai Sucre i va complir el seu somni. Des de llavors, DelaCrem ha anat seduint els paladars més exigents amb els seus gelats artesanals i amb la millor rebosteria casolana. La seva creativitat i la recerca de l'excel·lència l'han portat a elaborar gelats d'originals sabors, com el de mel i mató amb nous, el de coca de Sant Joan, el de peres al vi, el gelat d’aranja rosa amb menta i els salats amb mostassa i de formatges.