Hora: divendres i dissabte de 19.00 a 00.30 hores; diumenge de 19.00 a 23.30 hores
Lloc: Plaça de la Vila de Tiana, Barcelona
Activitats: Tastos, degustacions, maridatges i música en directe
Preu: 3 degustacions de vins + copa de vi = 8€
3 degustacions de restaurant + 1 de pastisseria = 8€
Compra d’entrades: A l’estand d’informació del Tast Tiana
Amb l’arribada de l’estiu, Tiana es vesteix de festa. En una edició memorable apadrinada per la xef Carme Ruscalleda, el pròxim 13 de juny comença la sisena edició de la mostra gastronòmica i del vi de Tiana, tres dies on els tastos, les degustacions, els maridatges i la música en directe seran els protagonistes i faran gaudir a grans i petits.
Mantenint el nivell de pregoners d’alçada, la reconeguda xef de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, serà l’encarregada de donar el tret inaugural a la fira el divendres 13 de juny a les 19.00 hores amb un pregó des del balcó de la plaça de l’Ajuntament de Tiana.
Amb l’objectiu d’enaltir i celebrar la cultura del vi i la gastronomia mediterrània, Tiana convida un any més a 13 restaurants i 9 cellers del Maresme per presentar als assistents una exquisita representació de les arts culinàries i vinícoles de la zona, en el marc dels actes de la Festa Major Petita del municipi.
Tastets mediterranis
Cargols picants, faves a la catalana, tires de pollastre escabetxat, sarsuela de calamar de potera amb musclos el Maresme, rigatoni al pesto vermell amb tomàquets secs, callos amb cigrons, canelons de carn rostida amb beixamel de tòfona, pèsols de l’hort a la catalana, montadito de tàrtar d’escalivada amb ventresca de bonitol, piruleta de magret fumat amb formatge de cabra i chutney de figues i mel, coll de xai rostit amb compota de ceba confitada i makis a la catalana de col i carn picada, són alguns dels plats que es podran degustar durant la fira, elaborats per 13 restaurants destacats de la comarca del Maresme i Vallès Oriental. Els autors d’aquests suculents tastos són Les Terrasses de Sant Romà, Restaurant Club Casino de Tiana, La Cuina de Tiana, L’Avi Mingo, Tirati Tiriti, Mas Blanc, Mas Corts i La Caseta, Gremi d’Hostaleria i Turisme Barcelonès Nord i Maresme Sud, El Casal de Tiana, Can Roca, Masia Can Cabús, El Pla i Els Garrofers. A més, el Forn i Pastisseria Aixelà i el Forn Solà seran els encarregats de donar el punt dolç al Tast amb tartaletes variades i les famoses “tianes”.
Vins i caves de la DO Alella
Aquesta edició del Tast Tiana compta amb una representació vinícola immillorable amb 9 cellers destacats de la DO Alella, entre els quals es troben Alta Alella, amb el cava Brut Nature Gran Reserva ecològic “Laietà”; Roura, amb el negre “Tres Ceps”; Serralada de Marina, amb el blanc jove “Pansa Blanca”; Parxet, amb el monovarietal “Pansa Rosada 2013”; Mas Pellisser, amb l’escumós Brut Nature “Mas Pellisser”; Alella Vinícola, amb el rosat ecològic “Marfil”; Celler Joaquim Batlle, amb el blanc d’agricultura ecològica “Foranell Garnatxa Blanca 2010”; Celler Can Roda, amb el vi negre criança cabernet sauvignon-merlot 2012, batejat amb el seu mateix nom; i Bouquet d’Alella, amb el “Syrah 2011”.