El
celler ecològic Alta Alella és la culminació d’un projecte de
Josep Maria Pujol-Busquets i la seva família sorgit fa més de vint
anys i ubicat entre els municipis de Tiana i d’Alella, a la zona
agrícola privilegiada del Parc Natural de la Serralada de Marina.
Avui, Alta Alella presenta nova imatge, que reflecteix més que mai
que és un celler modern, ecològic i actual on es treballa per a
produir vins amb vocació de puresa i transparència, que són un viu
reflex del terroir
i de cada anyada.
Amb
una facturació anual de 1.8 milions d’euros el 2013, el celler
confirma la seva consolidació amb un creixement de l’11% respecte
de l’any anterior. Així mateix, l’exportació ha augmentat un
150% el 2012 i les vendes internacionals ja suposen un 40% del total.
Malgrat que el principal mercat d’Alta Alella és Catalunya, el
segueixen de prop Bèlgica i Alemanya, que són mercats en forta
expansió. A continuació trobaríem la resta de la península i les
Illes Balears.
Els
productes estrella del celler són, a nivell nacional, el cava
Laietà, i a nivell internacional, el cava PRIVAT brut nature. L’èxit
del primer resideix en ser un reflex de l’evolució de l’univers
del cava, així com en la seva nova presentació. Per la seva part,
el cava PRIVAT brut nature triomfa per ser fresc, un bon ambaixador
de l’agricultura ecològica i per gaudir d’una excel·lent
relació qualitat-preu que li permet penetrar en els mercats
d’exportació.
Alta
Alella, compromès amb el territori. Nou celler de vins naturals
Alta
Alella destina un 50% dels seus beneficis a R+D i concentra els seus
esforços en un projecte de futur vinculat a l’elaboració de vins
naturals en un celler de nova creació en el que té previst invertir
300.000 €. Així, aprofundeix encara més en el concepte
d’agricultura ecològica, no només a la vinya, on any a any
treballa en la recerca de varietats resistents a través
d’encreuaments sexuals de les plantes, sinó també en el celler,
mitjançant l’eliminació del sulfurós en tots els processos
d’elaboració del vi.