subir imagen

2 feb 2016

Nous tallers a l'espai del vi català

L'espai del vi català
.Imagte de l'espai del Vi Català
L’Espai del Vi Català tornarà a obrir les seves portes el proper 20 de febrer. I tot i que canvia de seu, es muda al Valkiria Hub, un centre de coworking en ple 22@ del Poble Nou, l’objectiu continua sent el mateix: impartir coneixements específics dels vins que s’elaboren a Catalunya per tal de formar tot un “exèrcit” de prescriptors de vi català. 

A més de les novetats de la nova seu i l’ampliació del planter de professors amb la incorporació d’importants noms del sector, en aquesta segona edició augmenta també l’oferta de tallers oberts al públic general. 

Els tallers arranquen el 5 de març amb Nocions bàsiques de viticultura i enologia, un taller impartit pels enòlegs Miriam Chivite i Jaume Àrboles, i on es donaren les nocions que permetran entendre el disseny d’un vi i la filosofia d’un projecte, amb el tast de 10 vins per il·lustrar els continguts. 
L'espai del vi català
Imatge Edició anterior L'espai del vi català
A l’abril es podrà aprendre més sobre les varietats anteriors a la fil·loxera i el seu potencial per ser rescatades avui en dia. El nou vinyar emergent. Varietats tradicionals revisitades serà un taller impartit per Joan Soler (15 d’abril), on, a més de parlar de la picapoll blanc i negre, la morenillo o la mandó, es podran degustar fins a 15 vins elaborats amb les diferents varietats que es presentaran durant el taller. 

El mateix mes d’abril (el dia 16) tindrà lloc també la primera part d’Eines de prescripció de vi Català, que es centrarà en com crear una carta de vins que sigui coherent amb l’oferta gastronòmica d’un determinat establiment. Aquest taller, impartit per Miguel Figini, coordinador de l’Espai del Vi Català, tindrà la seva continuació el 21 de maig, amb una segona part més centrada en la comunicació, l’animació i la gestió comercial, per aprendre a promoure el vi en bars i restaurants, i aconseguir millors resultats. 

A principis del mes de maig, el dia 7, serà el torn de Ramon Rosset i els seus Formatges Artesans de Catalunya, un taller per conèixer tot el que es necessita saber per fer del formatge artesà català el millor company del vi català. Tot maridant una selecció de 5 formatges amb 5 vins.
L'espai del vi català
Imatge de la Primera Edició de l’Espai del Vi Català
POSSIBILITAT D'INSCRIURE A SESSIONS INDEPENDENTS 

Una altra de les novetats que ofereix aquesta segona edició de l’Espai del Vi Català és la possibilitat d’assistir a aquelles sessions que es trobin interessants, sense necessitat de fer el curs sencer. 

Cadascuna de les jornades del curs compta amb 5 places obertes per tots aquells que estiguin interessats en algun dels aspectes que es tractaran al llarg del curs. En aquest sentit, és important recordar que el curs de prescriptors de l’Espai del Vi Català està dissenyat tant per als professionals de la venda de vins i de la restauració, com per tots aquells que vulguin aprofundir en el món del vi català i els seus territoris. 

Les inscripcions per aquesta segona edició ja estan obertes, i es poden fer a través del web de l’Espai, on es troba tota la informació necessària sobre el curs i els nous tallers. 

PER A MÉS INFORMACIÓ

comunicacio@pcats-comunicacio.com 
telèfon 93 419 42 48