Del projecte de Barcelona del xef Marc Gascons -propietari del restaurant Els Tinars de Llagostera (1 estrella Michelin), el web de la CNN destaca "les interpretacions de la seva cuina mediterrània i catalana" i ressalta especialment entre els seus plats "de temporada i proximitat" els nyoquis cremosos amb salsa de mantega i tòfona negra i l'espatlla de cabrit a la brasa de carbó, oli d´herbes i verduretes saltejades. "Un lloc per veure i ser vist", conclou la ressenya.
Dels 10 restaurants citats, Informal by Marc Gascons és un dels tres europeus. Completen el llistat del continent el restaurant Frenchie de Londres, a les ordres de Gregory Marchand, i Le Bon Saint Pourcain de París.
D'Àsia la CNN destaca tres espais: el japonès Hide Yamamoto de Macao, el restaurant de cuina peruana Coya de Dubai i l'afrancesat Maison 1888 de Danang (Vietnam); només un d'Àfrica, l'Urban Grill d'Accra (Ghana), així com un altre d'Oceania: l'Osteria Oggi d'Adelaide (Austràlia).
Per últim, Amèrica està representada en el seu hemisferi nord pel nord-americà Made Nice, nou restaurant dels propietaris del triestrellat Eleven Madison Park de Nova York, i en la seva vessant sud per Cozinha Artagao de Rio de Janeiro (Brasil).
D'Àsia la CNN destaca tres espais: el japonès Hide Yamamoto de Macao, el restaurant de cuina peruana Coya de Dubai i l'afrancesat Maison 1888 de Danang (Vietnam); només un d'Àfrica, l'Urban Grill d'Accra (Ghana), així com un altre d'Oceania: l'Osteria Oggi d'Adelaide (Austràlia).
Per últim, Amèrica està representada en el seu hemisferi nord pel nord-americà Made Nice, nou restaurant dels propietaris del triestrellat Eleven Madison Park de Nova York, i en la seva vessant sud per Cozinha Artagao de Rio de Janeiro (Brasil).
Marc Gascons neix el 1975 en el si d’una família de vocació hostalera, a l’Empordà (Girona). Després de formar-se a l’Escola d’Hostaleria de Girona, on va ser reconegut amb el segon premi de la seva promoció, els seus primers contactes amb el sector van ser en el restaurant familiar Els Tinars, on es va amarar del bon gust per la cuina tradicional catalana. Un coneixement que va profunditzar posteriorment en estades a restaurants com Can Caig (Barcelona), L’Esguard (Sant Andreu de Llavaneres) i Sant Pau (Sant Pol de Mar).
A més de les cuines de Carme Ruscalleda i Carles Gaig, Gascons també va aprendre de Martín Berasategui, amb una estada de mig any al 1999. A finals d’aquest mateix any es va incorporar ja definitivament a la cuina d’Els Tinars, on segueix en l’actualitat com a responsable juntament amb la seva germana Helena, que dirigeix la sala.
Malgrat la seva joventut, Gascons ja és un referent de la cuina tradicional catalana a la qual ha aportat la seva visió fresca i creativa, sempre amb un respecte total al producte, local i de temporada. Ja en el 2005 va ser finalista al premi al millor cuiner de l’any que atorga anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i un any després va ser finalista en la categoria de millor cuiner jove.
El 2008 va ser escollit millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast, un any que el va catapultar cap a l’excel·lència, amb la consecució de la primera estrella Michelin per Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, el mateix any en què l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a millor cuiner jove.
El 2008 va ser escollit millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast, un any que el va catapultar cap a l’excel·lència, amb la consecució de la primera estrella Michelin per Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, el mateix any en què l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a millor cuiner jove.
La de Marc Gascons és una trajectòria sòlida i amb un camí ben marcat i definit, que el situen en el mapa culinari com un dels talents amb més present i futur.