subir imagen

17 nov 2015

L'ACT presenta l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme 2016 a Girona

Xavier Espasa, director de l'Agència Catalana de Turisme
La declaració del 2016 com a Any de la Gastronomia i l’Enoturisme s’emmarca en el reconeixement que va rebre Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia (CREG’16) el passat juliol, després que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació presentessin la candidatura de Catalunya.

El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, i el director executiu de l’ACT, Patrick Torrent, han presentat avui l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme 2016 en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. El director de l’Agència Catalana de Turisme ha anunciat que “dedicarem prop de 2 milions d’euros a les accions de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme”.

També ha recordat que la declaració d’aquest any “respon a quatre dels principals objectius que marca el Pla Estratègic del Turisme de Catalunya: augmentar la despesa diària del turista i els ingressos totals del turisme i els ingressos fora de temporada alta, i millorar el reequilibri territorial del PIB turístic de manera que tot el territori es pugui beneficiar dels ingressos econòmics que aquest sector genera”.

L’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme té com a objectiu aconseguir, a partir del triangle cuina-producte-territori, posicionar la gastronomia com a element clau de singularització i com un dels principals eixos definidors de Catalunya com a destinació turística.

Per la seva banda, Patrick Torrent ha declarat que “el potencial d’aquest segment és molt elevat ja que la gastronomia genera 500 mil llocs de treball, 50.000 milions d’euros, el 15% del PIB i aporta també equilibri territorial i ajuda a preservar el paisatge”.

Els mercats prioritaris de promoció d’aquest any seran en primer lloc els de proximitat, Regne Unit, Alemanya, França i l’Estat espanyol. També es faran algunes accions a Benelux, Països Nòrdics i Estats Units. I finalment també es faran algunes accions molt concretes a Xina, Rússia, Sud-amèrica i el Sud-est asiàtic.

En finalitzar l’acte els assistents han pogut degustar una mostra gastronòmica amb presència de productes catalans amb Denominació d’Origen: les DOP Avellana de Reus, Oli de l’Empordà, Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i les IGP Llonganissa de Vic i Pa de Pagès, així com cava, vi i cervesa de Codorniu, Torres i Damm, socis de l’ACT.

L'esdeveniment, presentat per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, també està impulsat també pels Patronats de Turisme de les diputacions de Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona a més de Turisme de Barcelona.

Per a més informació

Facebook: facebook.com/SomGastronomia
Twitter: twitter.com/SomGastronomia
Instagram: instagram.com/SomGastronomia
Web: www.catalunya.com/somgastronomia 
#SomGastronomia16

Blanca Gaig
T +34 93 412 78 78 Ext 101
M +34 671 587 303
blanca@mahala.es
Montse Alonso
T +34 93 412 78 78 Ext 102
M +34 616 400 195
montsealonso@mahala.es