subir imagen

15 oct 2015

Harmonia de vi i cinema a Sitges, amb Cellers Torres

El vi i el cinema han tornat a fusionar-se aquest cap de setmana a Sitges. La tradicional Festa de la Verema, que ha arribat a la 54a edició i integra, des de fa nou anys, la Mostra de Vins, ha coincidit per segon any amb la celebració del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ambdós patrocinats per Torres.  

Destacats actors, directors i persones vinculades al món del cinema, com Peter Vives, Cristina Brondo, Mariona Ribas o la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Isona Passola, es van donar cita el passat divendres, 9 d’octubre, a la nit, al Port d’Aiguadolç, en el sopar inaugural del Festival. Fins a 700 persones van acudir a l’acte, on van poder degustar una àmplia selecció de vins Torres i còctels elaborats amb diferents destil·lats, com el brandi Torres 15.

Pastora Vega, va ser l’encarregada, el dissabte, 10 d’octubre, d’inaugurar la Festa de la Verema amb la lectura del pregó al Palau Maricel, davant la presència, entre d’altres, de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i del president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, acompanyat de la seva esposa Waltraud Maczassek. Vega es va declarar una apassionada del vi i va aprofundir en les sensacions que afloren en destapar una ampolla de vi, “una de les litúrgies més agradables, potser perquè hi participen els cinc sentits”, va dir l’actriu.
  
Diumenge, 11 d’octubre, va arribar el popular concurs de trepitjadors de raïm, presentat per l’humorista Pep Plaza, i tradicions catalanes com el pesatge de la pubilla i de l’hereu o un concert d’havaneres amb brandi cremat, en una plaça de la Fragata plena de públic. Els premis als guanyadors els va entregar Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres.  

La Mostra de Vins, organitzada por l’Ajuntament de Sitges amb el patrocini de Torres, va rebre de divendres a dilluns 12 d’octubre, unes 10.000 persones. Els vins Torres més demandats van ser Viña Esmeralda i Jean Leon 3055 Merlot, seguits de la gama de vins de Torres Xile i 7 Magnífics.  

Els vins Torres continuaran presents durant tot el Festival de Cine de Sitges, que finalitza el proper 18 d’octubre, concretament a la sala VIP ubicada a l’Hotel Melià, per la que ja han passat algunes de les cares més esperades d’aquesta edició com els intèrprets de El cadáver de Anna Fritz, Jaume Balagueró, Nicolas Winding Refn, David Prowse o Oliver Stone.