subir imagen

7 sept 2015

Oleum Flumen estrena un molí tecnològic que maximitza el respecte i la qualitat en l’elaboració de l’oli d’oliva

ARP Catalonia SL, l’empresa que gestiona les marques Oleum Flumen, Acetum Flumen i Uhmm...!, estrena nou molí d’oli a la finca Les Teixeres, Vinaixa, amb una superfície de 280 metres quadrats i una inversió de 460.000 euros.

En el desè aniversari de l’empresa, es consolida l’aposta per la recerca i el desenvolupament que han marcat la seva filosofia des dels inicis. El nou molí tecnològic és fruït de l’experiència acumulada al llarg dels anys, i l’aprofitament de la tecnologia més actual.

El molí incorpora dues fases de treball, en buit. S’han modificat la majoria de les parts que l’integraven i s’ha dotat de nous i rigorosos sistemes de control integrals per aconseguir en cadascuna d’elles un sistema d’extracció de l’oli el més respectuós possible.

La nova maquinària incorpora formes de treball i control innovadores que han d’incidir en la preservació de les substàncies que conté l’oli d’oliva i que són beneficioses per a la salut, al mateix temps que garanteix els nivells més elevats de qualitat, paràmetres que es medeixen per les aromes, les vitamines i els seus precursors, els polifenols i els antioxidants.

Durant les dues últimes campanyes s’ha provat la tecnologia d'aquest nou molí amb les 50 hectàrees de conreu d’olivera de la finca Les Teixeres i les 12 hectàrees de Plans de Montserrat. En aquesta propera, el molí rebrà el conjunt de la producció d’ARP Catalonia de la zona, amb l’objectiu d’aconseguir els següents beneficis:

- L’aposta per la recerca de models d’extracció millorats
- Un treball més respectuós amb les persones i el medi ambient
- La millora dels processos però també del producte final
- L’augment de la qualitat de l’oli d’oliva
- L’augment de l’eficàcia de producció
- Un millor i més rigorós control de punts crítics
- La disminució de riscos
- La disminució de la producció de subproductes i substàncies residuals
- Una menor despesa energètica
- Una menor despesa d’aigua en els processos de neteja
- Una disminució de costos de producció i personal
- I un augment de la rendibilitat

Tenint en compte que el nou molí tecnològic ha de permetre treballar amb més garanties i desenvolupar nous projectes de recerca, l’aplicació dels resultats obtinguts està garantida amb la finalitat d’obtenir cada vegada productes més complexos i d’alta qualitat i, tanmateix, rendibilitzar les inversions realitzades.

ECOLOGIA, QUALITAT I SALUT
Oleum Flumen és un projecte que combina ecologia, qualitat i salut. L’extracció de l’oli amb processos mecànics sense sistemes químics permet preservar aromes i evitar contaminacions. A més a més, se segueix el paradigma del moviment Slow Food “bo, sa i just” i l’ecologia es lliga amb la qualitat, en un entorn únic per a les finques ja que interaccionen amb la natura a l’estar envoltades de bosc.

El projecte demostra una màxima sostenibilitat energètica perquè les instal·lacions són autosuficients per mitjà de l’energia eòlica i solar de què es disposa.