subir imagen

13 jul 2015

Casa Sendra, saborós complement per a les receptes d’estiu

La selecta llonganissa Casa Sendra s’ha posicionat com l’embotit estrella entre els amants dels productes gourmet des de la seva recuperació a principis d’aquest any. Elaborada amb les parts més nobles del porc –pernil, llom, cansalada...- a les que s’hi afegeix tan sols sal marina, pebre i sal nitro, i després d’un llarg període de curació, la llonganissa Casa Sendra assoleix una qualitat òptima i una cuidada combinació de magre i grassa que la converteix en única. 

Degustar aquest producte acompanyant-lo amb una copa de vi o combinant-lo amb una simple torrada amb oli d’oliva, pot ser en si mateix una saborosa experiència gastronòmica. Però aquest embotit d’elaboració artesanal és també un original complement d’elaboracions com amanides, cremes o arrossos. Magda Subirana, xef del restaurant amb el mateix nom de Vic, proposa tres exquisides receptes:

ARRÒS MAR I MUNTANYA DE LLONGANISSA CASA SENDRA I CALAMARS
Ingredients per a 4 persones

Pel sofregit:

1 gra d'all
1/2 pebrot verd
1 ceba grossa
1 tomàquet madur ratllat
2 cs d'oli d'oliva
Sal i pebre

Per la picada:

1 nyora hidratada
1 gra d'all
20 fulles de julivert
3 brins de safrà
3 cs d'oli

Per l'arròs:
320 gr d'arròs
8 cullerades de sofregit
4 cullerades de picada
800 ml fumet de peix
200 gr de calamars fresc
100 gr de Casa Sendra a juliana
4 gambes fresques

PREPARACIÓ I MUNTATGE
Fer el sofregit amb tots els ingredients deixant que la ceba quedi caramel·litzada i el tomàquet molt confitat.
Fer la picada amb la nyora hidratada, els alls, el julivert i el safrà. Posar la Casa Sendra tallada a juliana en una paella de fer arròs i deixar-la a foc baix perquè deixi anar el greix. Reservar-la a part i afegir-hi els calamars tallat, les 8 cullerades de sofregit, la picada i l'arròs.

Remenar i deixar nacarar els grans d'arròs i incorporar-hi el fumet. Coure 15 minuts. Dos minuts abans d'acabar la cocció, posar-hi la Casa Sendra i les gambes pelades. Deixar reposar 2 minuts abans de servir.

COULANT DE PATATA I LLONGANISSA CASA SENDRA AMB TÒFONA BLANCA
Ingredients per a 4 persones

Pel puré:

500gr. de patata cuita amb pell
100 gr. de mantega
7 gr. de Metilgel (texturitzant)
20 gr. de tòfona blanca laminada

Per la salsa i guarnició:

200 ml. de suc de rostit reduït
20 gr. de Casa Sendra a làmines molt primes
20 gr. de tòfona blanca a làmines molt primes

Pel farcit:

50 gr de patata cuita amb pell
20 gr d'escalunia picada molt petita
100 ml. de nata
20 gr de tòfona blanca ratllada
100 gr de Casa Sendra a daus
4 rovells d'ou
Sal i pebre

PREPARACIÓ I MUNTATGE
Bullir les patates, pelar-les i passar-les pel passapurés. Incorporar la mantega fosa i el metilgel. Col·locar en una màniga pastissera i refredar durant 6h. Picar les escalunies i fer-les suar amb una nou de mantega. Incorporar-hi els dauets de Casa Sendra i el puré de patata. Barrejar, afegir-hi la nata, la tòfona i salpebrar.

Folrar 4 anelles de 8 cm de diàmetre amb paper de forn. Omplir amb el puré deixant una forat al mig. Posar-hi el rovell d'ou, una cullerada generosa del farcit i tapar amb mes puré.Coure a 190 graus al forn.
Amb molta cura, col·locar sobre un plat i desemmotllar. Cobrir amb el suc de rostit , la Casa Sendra i la tòfona blanca laminada.

MACEDÒNIA DE VERDURES D'ESTIU, LLONGANISSA CASA SENDRA I SÈRUM DE PARMESÀ
Ingredients per a 4 persones

Per la macedònia:

1 pebrot verd
1 pebrot vermell
40 gr de cogombre
4 tomàquets madurs pelats
100 gr. de Casa Sendra
50 ml d'oli d'oliva extra verge
Sal i pebre

Per al sèrum de Parmesà:

150 gr. de formatge parmesà
1 l d'aigua
Per la torrada:
1 coca de vidre tallada a làmines fines
50 gr. de Casa Sendra tallada molt prima

PREPARACIÓ I MUNTATGE
En una bossa de buit, col·locar el parmesà i l'aigua. Coure a vapor durant unes 2 hores. Treure de la bossa, triturar, colar i deixar refredar 3 hores. Pelar i tallar totes les verdures a dauets. Fer el mateix amb la Casa Sendra. Barrejar i amanir amb l'oli, sal i pebre negre. Torrar les llesques de coca entre dues plaques de forn pintades amb oli durant 15 minuts a 200 graus.En un plat fondo, col·locar la macedònia de verdures, els daus de Casa Sendra i la coca torrada amb la llonganissa a l'ala del plat. Servir acompanyat d'una gerra amb el sèrum de parmesà. 


A principis d’aquest any es va presentar la nova generació de productes de Casa Sendra, recuperats de la mà de l’empresa d’embotits Can Duran després de la seva desaparició uns mesos abans. Can Duran ha creat a les seves instal·lacions de Seva, al parc natural del Montseny (Barcelona), l’Espai Sendra, una àrea dedicada única i exclusivament als productes de la marca adquirida i que consta d’un obrador i un espai de assecat específic.

El cobejat embotit està disponible en tres formats diferents: cular superior, cular superior mini i semicular. Les llonganisses culars tenen un procés de curació d’entre 12 i 15 setmanes i estan fetes amb doble capa de tripa i pebre blanc mòlt i pebre negre en gra. D’altra banda, la semicular té un procés de curació d’entre 9 i 11 setmanes i està feta amb una única capa de tripa i amb pebre blanc mòlt. Cada peça té un preu que oscil·la entre els 40€ i els 60€ per quilo. El consumidor pot gaudir d'aquest selecte producte a l'hostaleria o adquirir-lo en establiments gourmet.


www.casasendradevic.com