subir imagen

15 jun 2015

Reserva Real de Cellers Torres guanya la més alta distinció als Decanter World Wine Awards 2015

Cellers Torres triomfa als Decanter World Wine Awards 2015 amb Reserva Real 2010 (DO Penedès), que ha aconseguit el Trofeu Internacional en la categoria de ‘Varietals negres de Bordeus de més de 15 GBP’, superant els cupatges bordelesos elaborats arreu del món. Aquest reconeixement és la màxima distinció que atorga el concurs vinícola organitzat per la revista britànica i un dels més reconeguts i prestigiosos a nivell mundial, que va anunciar el palmarès ahir al saló Vinexpo de Bordeus.

Reserva Real de Torres és l’únic vi català, i un dels quatre espanyols, que aconsegueix el Trofeu Internacional en aquesta nova edició dels World Wine Awards, que ha premiat només 35 vins d’un total de 15.929 vins tastats amb el màxim guardó. La publicació afirma a la seva pàgina web que “la victòria de Torres en la categoria de Bordeus és l’últim exemple de la creixent reputació de la qualitat (del vi) a Espanya” i que “Espanya és el més interessant que està passant en aquests moments a Europa pel que fa al vi”.

Reserva Real 2010 s’elabora amb cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot, i s’ennobleix en bótes noves de roure francès durant 18 mesos. De producció molt limitada, prové de la finca de Torres a Santa Margarida d’Agulladolç, a prop de Mediona, a 400 metres d’altitud. Les seves 4 hectàrees de sòls de llicorella molt fina produeixen una petita collita per elaborar un dels vins més exclusius de Torres. Reserva Real va néixer després de la visita del Rei Juan Carlos I el 1995 amb motiu del 125 aniversari de la fundació dels Cellers Torres.

Decanter World Wine Awards 2015 també ha concedit a Torres la medalla d’or per al seu Grans Muralles 2010 (DO Conca de Barberà), elaborat amb varietats ancestrals recuperades, la querol i la garró, juntament amb la garnatxa negra, monastrell i carinyena. En aquesta barreja de varietats radica la identitat inconfusible d’aquest gran vi, i també en els sòls pedregosos de la finca on neix, a prop de Poblet. El seu nom, Grans Muralles, fa referència a les fortificacions que encara es conserven i que protegien el monestir de les guerres i els mercenaris.

Decanter World Wine Awards és la competició de vins més gran a nivell mundial, que ha registrat enguany, en la seva dotzena edició, rècord de participació. El jurat l’han format 240 experts i professionals del sector, entre ells 85 Masters of Wine i 23 Master Sommeliers, encarregats de tastar els vins participants. Els vins premiats amb medalla d’or aspiren al Trofeu Regional i aquests, a la vegada, al Trofeu Internacional, el més alt guardó que concedeix el concurs.