subir imagen

3 jun 2015

Payoya Negra 2011, Medalla d’Or al Challenge International du Vin


Cada primavera, durant dos dies, més de 5.000 vins procedents d’uns 40 països són tastats a Bourg per prop 800 experts.
Aquest premi s’afegeix als resultats obtinguts a la Guia Peñín 2015 (93 punts) i la Guía de Vins Gourmets 2015 (90 punts) i suposa un nou aval per als vins de La Melonera, un celler ubicat a la comarca natural de la Serranía de Ronda, subzona de la D.O. Sierras de Málaga. Allà va començar a gestar-se el 2006 un projecte vitícola d’excel.lència i d’harmonia amb el paisatge.

Payoya Negra 2011 és un cupatge de varietats tradicionals i autòctones andaluses recuperades elaborat a partir de raïm seleccionat i recolectat a mà en caixes de set kilos. Les vinyes de La Melonera, envoltades d’una centenària devesa, creixen a altituds d’entre 600 i 900 metres, beneficiant-se d’unes temperatures més baixes que ralentitzen la maduració i potencien les aromes del raïm i el vi.

Després d’envellir durant dotze mesos dins bótes de 225 litres de roure francés Allier, Payoya Negra 2011 presenta un color vermell robí intens i una complexa i intensa aroma d’espècies dolces, amb notes balsàmiques i un discret fons torrat. En boca és rodó, fresc, equilibrat i envolupant. Un vi amb una marcada personalitat gràcies al toc de l’autòctona Tintilla de Rota.

La payoya negra que dóna nom a aquest vi i il.lustra la seva etiqueta és una cabra autòctona andalusa amb la llet de la qual s’elabora el formatge de cabra Payoya a la Sierra de Cádiz i la Serranía de Ronda.

Més informació a: