subir imagen

4 may 2015

Viña Sol rememora els seus orígens

Els vins clàssics dels Cellers Torres tenen moltes coses a explicar. I ho fan accentuant la seva autenticitat, amb un disseny que emana emotivitat i recorda els inicis de la marca. Després d’actualitzar la imatge de Sangre de Toro el 2014, coincidint amb el seu 60è aniversari, la companyia presenta ara el nou disseny de Viña Sol, el seu blanc més conegut i internacional.
La història de Viña Sol comença el 1962, quan Miguel A. Torres, quarta generació i actual president del celler, just després d’acabar els seus estudis de viticultura a Dijon, va voler posar en  pràctica els coneixements adquirits i va començar a experimentar amb la  fermentació a baixa temperatura. El seu repte era aconseguir un vi blanc que fos més fresc i  aromàtic que els que s’elaboraven a l’època. Per això, va improvisar un petit celler a Pontons, una de les zones més fredes de l’Alt Penedès per la seva ubicació a uns 600m d’altura, i el resultat va ser revelador. Aquesta va ser la base de Viña Sol. El seu esperit jove, fresc i mediterrani perdura des de fa més de cinc dècades.
El nou disseny recrea aquesta història en la contra etiqueta de l’ampolla, reproduint una escena en blanc i negre del què hauria estat l’interior del celler en ple procés d’elaboració del vi, amb una vinya visible a través de la porta. La part frontal de l’ampolla respira un aire vintage, amb elements inspirats en el primer Viña Sol, com el collarí de formes arrodonides, les lletres gòtiques, i el color blanc i la frase ‘embotellat a la propietat’ de l’etiqueta original. El clàssic sol daurat, la icona que dóna nom a la marca, es mostra brillant acompanyat d’uns subtils detalls que representen els rajos solars. Una imatge que, en conjunt, busca enaltir allò autèntic i tradicional, rememorant els orígens de la marca.
Segons Miguel Torres Maczassek, director general dels Cellers Torres: “Viña Sol és, en certa manera, un reflex de la nostra motivació i inquietud per voler fer vins cada dia una mica millors. Cada generació ha deixat el seu llegat. Aquest vi és una de les moltes aportacions del meu pare. Ell va aconseguir fer un vi viu i fresc experimentant amb la fermentació en fred i l’esperit amb què va ser creat continua sent-hi present”.
Elaborat majoritàriament amb varietats mediterrànies com la parellada i la garnatxa blanca, que li aporten el seu aroma afruitat i fresc, Viña Sol es caracteritza pel seu paladar suau i equilibrat amb fines arestes àcides. Els seus trets més apreciats són la frescor i la vivesa, que resulten encara més intenses gràcies al fet que s’embotella setmanalment segons demanda. L’anyada 2014 de Viña Sol és especialment lleugera, sedosa, amb fina acidesa i agradable persistència, sent un aperitiu excel·lent i un acompanyant idoni per les brandades de bacallà, amanides, arrossos, marisc i peix.

Viña Sol és el vi més venut dels Cellers Torres i un clar referent dels vins mediterranis. Està present a 110 països, sent Espanya, i en especial tot el litoral mediterrani, el Regne Unit, Alemanya, Irlanda i Països Baixos els seus principals mercats. Al llarg dels seus 52 anys d’història ha rebut diversos reconeixements nacionals i internacionals i puntuacions que freguen els 90 punts sobre 100 en guies vinícoles de referència com Wine Advocate i la Guia Peñín, entre d’altres.