subir imagen

23 mar 2015

Torres compra vinyes a Ribera del Duero per elaborar un vi icona

Cellers Torresha adquirit 14 ha de vinyes a la denominació d’origen Ribera del Duero, a la província de Valladolid, refermant així la seva presència en aquesta reconeguda zona vinícola, on té des del 2003 un celler dedicat a l’elaboració de dos vins – Celeste Crianza i Celeste Roble. Aquesta operació té el propòsit d’assegurar el proveïment de raïm de gran qualitat amb la vista posada a elaborar un vi icona de producció molt limitada.

La vinya propietat de Torres té 23 anys i es troba al nord de Peñafiel, a 800 metres d’altitud. Els ceps de tinto fino o tinta del país, equivalent a la varietat ull de llebre, produeixen vins intensos i elegants amb una gran capacitat d’envelliment. Els sòls són argilo-calcaris profunds, amb graves abundants, i la climatologia es caracteritza per estius secs i hiverns llargs i rigorosos, i amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, que contribueixen a l’excel·lent qualitat dels vins d’aquesta zona.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general dels Cellers Torres: “Durant els més de deu anys que portem a Ribera del Duero, hem mantingut una estreta relació amb molts viticultors de la zona. Això ens ha permès adquirir un bon coneixement d’aquesta terra i identificar les parcel·les capaces de produir els millors vins. Per a nosaltres, la qualitat dels vins es forja a la vinya, més que al celler”. I afegeix: “El nostre objectiu és presentar en un futur proper un vi icona de Ribera del Duero. Serà un vi de vinyes pròpies i de producció molt limitada. És un projecte que ens il·lusiona i en el que podrem bolcar l’experiència acumulada des de fa una dècada quan vam iniciar l’elaboració dels nostres primers vins a la Ribera del Duero”.

Ribera del Duero va ser la primera incursió de Torres fora de Catalunya, amb l’adquisició el 2003 d’un celler recent construït, que la companyia ha anat ampliant i equipant amb l’última tecnologia enològica. El celler està situat a Fompedraza, a uns 900 metres d’altitud i a poca distància de Peñafiel cap al sud. Aquí elabora els seus vins Celeste Crianza, envellit 12 mesos en bóta de roure francès i americà, i el seu jove germà Celeste Roble, que han aconseguit molt bones puntuacions a les guies vinícoles de referència del 2015.

Avui, la companyia, que ha estat escollida per segon any com la marca de vins més admirada del món segons la revista britànica Drinks International, està present a les principals zones vinícoles espanyoles i té sis cellers propis al Penedès, Priorat, Rioja i Rueda, a més del de Ribera. Com a especialistes en viticultura, Torres té també un total de 2.000 ha de vinyes a Espanya - sota les denominacions d’origen de Catalunya, Penedès, Priorat, Conca de Barberà, Costers del Segre, Rueda, Ribera i Jumilla -, 400 ha a Xile i 32 a Califòrnia.