subir imagen

17 mar 2015

L'Escola d'Hostaleria de Barcelona celebra els seus 30 anys amb exalumnes

Natalia Cuadrado, Barcelona

L' escola Superior d' Hostaleria de Barcelona (ESHOB) va celebrar els seus 30 anys amb alguns dels seus exalumnes més il·lustres amb un menú d’aniversari fet pels alumnes al restaurant de la mateixa escola. Un menú especial que es podrà degustar al restaurant de les seves instal·lacions a partir del 16 de març.

Exalumnes com Carles Abellán, Sergi Arola, José Varela, Toni Massanés, Pepe García, Quim Marquès, Kike Roca-Umbert, Alfred Romagosa, Pere Monje, Eduard Avila, Antonio Sáez i Josep Maria Martínez van assistir el darrer dimecres a la presentació del menú 30 aniversari.
(Fotografia: www.elperiodico.com)

El menú dels 30 anys
Un menú que va començar amb els entrants: un caneló de tomàquet i cranca, i moll de l’os amb tòfona negra. I Gran Torelló. Després un plat de foie amb bolets de temporada, un risotto de vieires i verdures, un consomé de garoina de mar amb algues, acompanyats pel riesling QmP Mosel Heymann-Löwenstein.
Seguidament, un mar i muntanya fet amb pollastre i escamarlans amb un negre de Vinyes de l'Albà. I per a acabar, de postres, un plat amb dolços amb moscatel alacantí i un braç de gitano amb Pedro Ximénez.

Una escola amb història
L'Escola va néixer el 1985 després que el Gremi de Restauració de Barcelona i el Gremi d'Hotels de Barcelona sentissin la necessitat de comptar amb professionals plenament formats.
En aquests 30 anys han passat més de 12.000 alumnes de 15 nacionalitats diferents per les instal·lacions del centre educatiu. El seu naixement va respondre al propòsit dels gremis de restauració i d' hotels de Barcelona de professionalitzar totes les disciplines del sector. Va començar al carrer Muntaner amb 70 alumnes; als deu anys es va traslladar al carrer Aragó; i el 2005 va començar a aixecar-se al passeig del Taulat, en unes instal·lacions de 4.500 metres quadrats.
Estrelles Michelin dels cinc continents avalen la trajectòria de l'escola, al costat d'altres reconeguts professionals com José Andrés, Carles Abellán, Quim Marquès, Sergi Arola, Alfred Romagosa, Pepe García o Antonio Sáez.

ESHOB ha consolidat en els darrers temps el seu reconeixement i projecció com demostra la demanda en els últims cinc anys en què s'ha duplicat la inscripció d'alumnes, en passar dels 290 estudiants el 2010 als 624 del curs 2015.
Conscients de la importància que té sobre el futur professional de l'alumnat, el 50% de l'horari d'ensenyament es dedica a pràctiques. És a dir, es dona la mateixa importància als coneixements teòrics que als pràctics, permetent als alumnes viure l'experiència real de la professió des del primer dia. L’escola està destinada als que comencen i als que es reciclen.