subir imagen

10 dic 2014

Els canelons compleixen 200 anys

Quan parlem dels canelons no podem fer una altra cosa que pensar en la iaia catalana que passa hores i hores a la cuina el dia de Sant Esteve. Però què passaria si els canelons tinguessin la base de la seva història a la cuina italiana?

A la Barcelona burgesa de la segona meitat del segle XVIII abundaven els cuiners italians i les receptes fetes a base de pasta. És per això que molts diuen que els canelons van començar a servir-se a les taules catalanes desprès que Giovanni Ardizzi els fes populars a la mítica, i desapareguda, fonda Beco del Reco, inaugurada l’any 1815.

200 anys després és un plat imprescindible i mític de la gastronomia catalana. Avui en dia no hi ha festes nadalenques sense canelons, ni tampoc carn d’olla que no es prepari en abundància per tal d’aprofitar-ho tot. Aquest 2015 es compleix l’aniversari d’una de les receptes més emblemàtiques.

GremiCarn: Artesania i productes de primera qualitat
GremiCarn és una associació que porta més de 150 anys fomentant els valors de cultura tradicional i gourmet, introduint noves idees al consum i a la presentació dels millors productes artesans. Representant a més de 950 xarcuteries i carnisseries, l’entitat vetlla per tal que el consumidor gaudeixi dels sabors més autèntics amb la màxima qualitat.

Cada any els carnissers i xarcuters de Barcelona elaboren els seus millors canelons per tal que totes les llars catalanes en puguin gaudir. Es preveu un increment de l’1% respecte a l’any passat; el que representa la venta de 2.275.000 unitats de canelons per a aquest Nadal.

El sabor clàssic del farcit de carn amb la pasta i la beixamel fan dels canelons un dels àpats més saborosos de la cuina tradicional catalana. Aquests dies els carnissers-xarcuters de Barcelona, de la mà del GremiCarn, estan preparant amb dedicació el sortit de canelons per poder donar resposta a l’elevada demanda.