subir imagen

5 nov 2014

La carn de cabra hispànica, nova proposta per a restaurants i botigues ‘delicatessen’

Llom de cabra hispànica a la brasa amb gnoquis de moniato.
La carn i els productes derivats de la cabra hispànica es convertiran, a partir d’ara, en una proposta habitual a molts restaurants i botigues delicatessen. Des d’aquesta tardor, l’empresa Donum Deus (amb seu a Bot, Terra Alta) distribueix aquest tipus de carn de caça, més saludable que la resta, convertint-se en l’únic distribuïdor del país. Una nova proposta per a paladars gourmet, amb un alt valor gastronòmic i nutritiu i sanitàriament segur.

A diferència de molts països del centre d’Europa, on la carn de caça és molt apreciada, a Catalunya i la resta d’Espanya els productes de cabra hispànica encara són desconeguts. La seva carn, però, té un alt valor nutritiu: té més proteïnes que la majoria de carns i menys greix i colesterol, és rica en ferro, fòsfor i vitamines del grup B. A més, no conté residus d’hormones, antibiòtics ni altres fàrmacs.

El responsable de Donum Deus, José Luís Todó, recorda que “es tracta d’un producte de proximitat, de km 0, natural i sa, ja que prové d'animals que han viscut en completa llibertat, alimentant-se de la naturalesa i els seus fruits”. A més, en cap moment han estat sotmesos a tractaments mèdics o d'alimentació, com sí que passa amb la resta de carn que consumim.

Per presentar el nou producte, el xef Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià) va preparar un guisat de cabra hispana amb espècies i fruites i llom de la mateixa carn a la brasa amb gnoquis de moniato i avellanes. Per la seva part, el xef Jeroni Castell (Restaurant Les Moles, Ulldecona) va cuinar cabra hispànica amb els aromes del vi negre de Les Moles, làctics, maduixa, maçana, regalèssia, etc. A més de distribuir aquest tipus de carn per a restaurants, Donum Deus elabora mousse de forma artesanal i llonganissa de cabra hispànica (70%) barrejada amb carn de porc duroc (30%) que es podran trobar en botigues gourmet.

QUALITATS GASTRONÒMIQUES
La carn de cabra hispànica presenta un gust més intens i un color vermell més fosc que la d’animals domèstics. Té una olor característica a caça i a camp. En ser un producte molt desconegut, hi ha poca tradició culinària, però es pot preparar utilitzant les mateixes tècniques que s’utilitzen per preparar espècies salvatges com el cèrvol o el senglar. Per promoure el consum de carn de cabra hispànica, l’empresa prepara un receptari i ha obert un canal de Youtube amb 11 video-receptes.