subir imagen

14 nov 2014

Grup SAGARDI inicia la temporada de carn de bou

Grup SAGARDI serveix txuletons d’excepcional qualitat amb sabor d’antany  fins al proper dia 4 de desembre    
 SAGARDI Cuiners Bascos, el grup de restauració especialitzat en la gastronomia basca tradicional, inaugura a Barcelona la desena edició de les Jornades Gastronòmiques del Bou. Des del passat 11 de novembre i fins al proper 4 de desembre, els restaurants SAGARDI Cuiners Bascos de Barcelona, València i Madrid, així com IRATI Taverna Basca i 1881 per SAGARDI a la ciutat comtal, serviran txuletons de bou d’excepcional qualitat, procedents de dos magnífics exemplars gallecs el sabor dels quals recorda al que antany se servia als recòndits restaurants de la muntanya basca. 
 
Comença així, com ja és tradició, la temporada del bou a SAGARDI, durant la qual es podrà degustar una carn exquisida les qualitats de la qual no es troben en bous joves. Després de diversos mesos de recerca per les explotacions agrícoles familiars de Galícia, Imanol Jaca -expert tastador de carn- va donar amb dos exemplars de bou gallec, de pura raça rossa gallega, que han dedicat tota la seva vida als treballs del camp a la zona de les muntanyes del Sud de Galícia. Dos animals únics de 13 anys d’edat i amb un pes de 1.330 kg i 1.278 kg, respectivament. 

 
La qualitat d’aquesta carn és suprema, pràcticament impossible de trobar a cap restaurant. L’alimentació totalment natural i els anys de treball al camp han conferit a aquests animals una musculatura ferma per a una carn excepcional. Des de la mecanització dels treballs agrícoles, trobar un exemplar d’aquesta edat i pes és quelcom absolutament excepcional. La carn està mormolejada i entreverada i es cobreix amb greix ras natural i espècies amb aromes a herbes i blat fresc. De paladar contundent i net, aquesta carn recorda el sabor d’antany dels restaurants de la muntanya basca.  


Per aconseguir la seva màxima expressió com a producte gastronòmic, les parts anomenades “txuleteros” són dues peces preuades de 27 quilos cadascuna que romanen 25 dies en una càmera frigorífica. Un cop arriba als restaurants SAGARDI, la carn és rostida a la perfecció, mantenint el seu cor sagnant. Se serveix amb una bona amanida d’enciam i ceba, fibrosa i neutra, amanida amb oli verge extra i acompanyada d’un excel·lent vi negre. Una proposta gastronòmica sòlida i autèntica, vinculada a la terra i al producte, que busca el retorn als orígens de la cuina basca – senzilla i sense sofisticacions- i que és, al cap i a la fi, la filosofia de Grup SAGARDI. 

 
Iñaki Lopez de Viñaspre, President del Grup SAGARDI
 
SAGARDI és un grup empresarial del sector de la restauració que neix al 1996 amb la voluntat de buscar les arrels gastronòmiques per oferir propostes d’alta qualitat, sòlides i autèntiques. Un projecte que s’ha consolidat al llarg d’aquests anys com una marca de prestigi reconegut al món de la restauració especialitzada, inicialment a la cuina basca de qualitat i, actualment, diversificada a altres conceptes sota diferents insígnies. Grup SAGARDI compta amb 26 establiments (24 restaurants i 2 hotels singulars) i 1 línia de càtering de gestió pròpia, en 6 ciutats de 4 països. Les insígnies del grup són SAGARDI Cuiners Bascos, IRATI Taverna Basca, ORIO Gastronomia Basca, EUSKAL ETXEA Euskal Taberna, GOLFO DE BIZKAIA, LA VINOTECA TORRES Restaurant de Vins, MIGUEL TORRES Restaurant de Vins, IBAI una Osteria Contemporània, 1881 by SAGARDI, SAGÀS, Pagesos, Cuiners & CO, PORK Boig … per tu, 1902 Cafè Modernista, OAXACA Cuina Mexicana Mescaleria, VINUM, Restaurant & Wine Bar i la línia de càtering Cook Esdeveniments Gastronòmics.