subir imagen

23 oct 2014

Més de 1.500 persones ja han volat en el VOL Espai Gastronòmic

  • L' estructura en voladís sobre el riu Onyar de Girona ha acollit sopars amb 18 xefs diferents, reunions executives, i públic de Catalunya, Espanya, Europa i Àsia.
Tres mesos després de la seva inauguració, el VOL Espai Gastronòmic ha superat ja els 1.500 comensals. Alguns d’ells procedents de països com la Xina, Rússia o Israel. L'estructura en voladís, inspirada en el Pont Eiffel i situada al costat del pont de pedra de Girona, ha acollit des de que fou inaugurada el passat mes de juliol diferents tipus d’actes, que responen al seu caràcter multidisciplinari i que no es limita només a un espai on gaudir de la gastronomia gironina i catalana.


El VOL és una estructura en voladís de 18 metres de llargada que s’eleva sobre el riu Onyar de Girona. En la seva modalitat d’espai gastronòmic, el VOL funciona com un espai amb capacitat per 18 persones en el que diversos xefs de prestigiosos restaurants ofereixen les seves millors creacions. El format, reduït i íntim, permet als usuaris de VOL gaudir de l’àpat al mateix temps que veuen tot el procés d’elaboració dels plats per part del cuiner.
Un cuiner amb el que, un cop feta la degustació, es pot comentar l’experiència viscuda. En aquest sentit, alguns de la vintena de cuiners que han pogut cuinar a les instal·lacions en voladís del VOL són Jaume Vila (La Banyeta), Sergi Ballús (Occi), Jimena Apellániz (La Riera), Isaac Sabrià (Sala Gran) o Iolanda Bustos (La calèndula). Quan no hi ha xef convidat, és l’Associació Girona Bons Fogons la que cuina pels comensals.
Una de les presències culinàries més esperades és la de Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, qui en les properes setmanes farà un sopar benèfic en el que tots els fons recaptats aniran a benefici del banc d'aliments.

Més enllà de la vessant gastronòmica, el VOL és una aposta arquitectònica única que pot acollir també altres tipus d'actes multisectorials com presentacions de productes o reunions professionals en un entorn realment únic. Recentment, per exemple, el VOL va acollir el dinar entre l'artista plàstic israelià, Dani Karavan, amb el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, entre d'altres.


Més informació i reserves: www.volgastronomic.com