Grup Sagardi obre la temporada d’estiu d’Ibai, una moderna osteria situada a Sant Pere de Ribes, a pocs minuts de Sitges, on es fusionen la més màgica terrassa amb els millors còctels i l’autèntica gastronomia de la terra en un espai únic que recupera el valor de l’hospitalitat amb un hort propi i un acurat celler.
Ibai és una antiga casa colonial del segle XIX que està situada en un dels barris més antics de Sant Pere de Ribes, totalment restaurada i convertida en un restaurant amb 14 habitacions, que obre les seves portes al públic fins al proper dia 14 de setembre.
El restaurant Ibai pretén ser un fidel reflex de l’entorn, emmarcat en un ambient rural i autèntic. Ofereix una proposta gastronòmica, on estan presents els productes de la terra: des del corral fins al peix, la caça, els bolets, passant pels productes conreats al propi hort. Així podem trobar peixos de la llotja de Vilanova i la Geltrú i Barcelona i carns de vaca vella i porc del Berguedà.
Una exquisida carta que inclou arròs melós de gambes de la llotja de la Barceloneta, sopa de pescadors de Vilanova, acompanyat amb una amanida d’enciam i ceba tendre de l’hort o una espatlla ibèrica pura de bellota Maldonado amb pa amb tomàquet.
El visitant també pot gaudir amb un deliciós peix de la llotja a la graella i un lluç amb “Romesquet” de musclos. Les millors carns són presents al “txuletón” de bou a l’estil Irati, galtes de porc guisat amb ratafia i garrí confitat i cruixent amb samfaina. Molts d’aquests productes estan cuinats a la graella per delectar els millors paladars.
Una variada i tradicional carta de postres formada per flam amb nata, crema catalana, pa amb oli i xocolata, pa amb vi i sucre o un pijama posarà el toc final a una gastronomia on es potencia la cuina de proximitat. Tot un homenatge a la cuina catalana i mediterrània de la més alta qualitat, amb productes frescos i preparacions senzilles per impressionar el paladar dels visitants.