subir imagen

20 feb 2014

Dolç Mataró 2011, el vi més internacional d’Alta Alella

Aquest vi dolç ecològic està present a les cartes dels millors restaurants del món, com El Celler de Can Roca o Fat Duck de Londres 

Alta Alella presenta Dolç Mataró 2011, la nova anyada del seu vi més internacional, present als restaurants més reconeguts de tot el món. Dolç Mataró acompanya el cafè o les postres de restaurants de la magnitud d’El Celler de Can Roca, Fat Duck de Londres i Alain Ducasse i Gordon Ramsay de París, tots amb estrelles Michelin. A més, es pot trobar també a Lung King Heen de Hong Kong i al Swissotel The Stamford de Singapur.

Dolç Mataró 2011 és un vi ecològic negre dolç elaborat principalment amb raïm Mataró, el qual es deixa sobremadurar al cep. La verema es duu a terme abans de que el raïm comenci el procés de pansificació. La maceració es fa en dipòsits d'acer inoxidable durant sis mesos per obtenir una màxima extracció del color. Es realitzen remuntats diaris per millorar l'extracció. La pasta es premsa lleugerament. Després, el vi es cria en barrica de roure francès i s'embotella desprès d’un procés lleuger d'estabilització.

De color carmí, en nas destaquen notes de fruites confitades (prunes, figues seques i tomàquet xerri italià), pell de taronja i te verd japonès. En boca és untuós, molt saborós i amb un equilibri original tànnic, àcid i dolç. 

Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i director tècnic d’Alta Alella, va descobrir que a Austràlia, als anys 80, es cultivava el raïm Mataró, denominat igual que la capital de la comarca on està ubicat el celler. Des de llavors, les virtuts d'aquest raïm, també anomenat Monastrell, van començar a formar part dels vins d'Alta Alella. 

No només els sommeliers dels millors restaurants han sabut valorar la grandesa d'aquest vi, també l’han premiat en multitud de concursos nacionals i internacionals, com el de la guia ‘Vivir el Vino’ i el de la fira Millésime Bio. Dolç Mataró ha rebut premis en totes les seves anyades. Entre d’altres, destaquen Dolç Mataró 2009 (Medalla d’Or a International Wine Guide 2011 i Medalla d’Or a Millésime Bio 2011) i Dolç Mataró 2006 (Medalla d’Or a BioFach 2009, Zarzillo de Oro 2009, Medalla d’Or i Menció Especial a Millésime Bio 2008).
PVP.- 19.35€